Ansu Fati: „Ugyanolyan leszek, mint régen”

Ansu Fati a TV3-nak nyilatkozott arról, hogy elsődleges célja, hogy maga mögött hagyja a sérülések kálváriáját, és újra saját fényével ragyogjon.

Az FC Barcelona támadója, Ansu Fati a TV3-nak adott interjújában arról számolt be, hogy meg van győződve arról, hogy formába lendül, és régi önmaga lesz megint: „Dolgozom, hogy elérjem, és nincs kétségem afelől, hogy kitartással és áldozatos munkával el fogom érni.

Az előző szezonban sérülések és fizikai problémák miatt megpróbáltatásokat átélt fiatal csatár továbbra is azon dolgozik, hogy fizikailag jobb állapotba kerüljön, és újra a csapat „10-eseként” tündököljön: „Jelenleg nem vagyok 100 százalékos, de nagyon kevés hiányzik hozzá.

A fiatal támadó kezdetben óvatosan mozgott a sérülése miatt, de mostanra a félelem eltűnt a fejéből: „Normális, hogy amikor visszatérsz egy sérülésből, nagyon óvatosan csinálod, de ezt csak az első meccs első perceiben éreztem, aztán elfelejted az egészet. Jelenleg félelem nélkül játszom.”

A folyamatos sérülések és kudarcok miatti a feltételezett visszavonulásáról kérdezték a játékost az interjú során: „Tudom, honnan jöttem, és azért küzdöttem, hogy itt lehessek. Soha nem gondoltam arra, hogy elmenjek, abbahagyjam. Nagyon fiatal vagyok, és az egész jövő még előttem áll.

Ansu követte a Barçával kapcsolatos összes hírt, információt a lehetséges igazolásokról: „Nagyon jó csapatot alkotunk, nagyon versenyképesek vagyunk. Az új igazolások sokat adnak nekünk a szezonban, nagyszerű játékosok ékeztek, akik segíteni fognak nekünk.

A trófeák hiányáról a játékos egyértelműen nyilatkozott, a csapat éhes a sikerre, tele vannak ambícióval: „Ez egy olyan csapat, amely címeket akar nyerni. Tudjuk, hogy az elmúlt években csak a Királykupát nyertük meg, és ez nem elfogadható egy ilyen szintű csapatban.”

Arról is kérdezték, hogy miként értékeli azt, hogy nagy lesz a versenyhelyzet a támadószekcióban (jelenleg 8 támadója van a csapatnak): „Nagyon erős csatársorunk van, és nagy lesz a verseny. Ez jót tesz a csapatnak és a játékosoknak is, nem fogunk pihenni. Tudjuk, hogy ha nem dolgozol jól, nem fogsz játszani, mert lesz egy másik játékos, aki helyedbe lép. Ez mindenképpen jó, mert mindig feszültségben fog tartani minket” – mondta.