Baldé: „Azért vagyok itt, hogy a legjobbaktól tanuljak”

A fiatal tehetség hosszabb interjújának második része

A Barcelona fiatal tehetsége, Alejandro Baldé elmondta, hogy a spanyol Szuperkupa megnyerése nagy önbizalmat ad nekik a folytatásra nézve, hogy hiába jelentős a csapat előnye a bajnoki tabella élén, a nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosok azt mondják, hogy ne foglalkozzanak ezzel. Ezentúl szóba került még a posztján lévő nagy versenyhelyzet és a személyes céljai és a közeljövőben. Baldé hosszabb interjújának első része ITT olvasható.

Az első trófea, a spanyol Szuperkupa megnyerése egy fordulópont volt?

„A címek megnyerése mindig fontos, és egy trófea a szezon közepén önbizalmat ad a csapatnak a folytatáshoz. A csapat nagyon jó.”

Ez a csapat legjobb időszaka?

„Nem tudom, hogy ez a legjobb-e, de nagyszerű formában vagyunk, és ha így folytatjuk, nagy dolgokat érhetünk el.”

Kettő trófeát nyerhet még meg a csapat, ez sikerülhet?

„Megvan hozzá a kellő önbizalmunk. A Barcelona mindig egyértelmű jelölt kell, hogy legyen bármilyen sorozatról is legyen szó.”

Mit gondol az öltöző a spanyol bajnokság jelenlegi állásáról, ahol nagyon nagy az előnyötök?

„A veteránok azt mondják, hogy ne legyünk magabiztosak, hogy még sok mérkőzés van hátra és hogy bármi megtörténhet, és hogy koncentráltnak kell lennünk és meccsről-meccsre kell haladnunk. Nem szabad néznünk a tabellát.”

Rövid időn belül három El Clásicó áll előttetek. Motivál ez titeket, vagy inkább más hatása van annak, hogy ennyiszer mérkőztök meg velük?

„Ez motivál minket, ezek Clásicók. Ez a legjobb mérkőzés, amelyen játszhatsz. Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy egyszer játszhassak egy Clasicón. Szerintem ezek jó meccsek lesznek.”

Úgy érzed, hogy a kezdőcsapat biztos tagja vagy?

„Több vagyok, mint kezdő vagy csere, azért vagyok itt, hogy a legjobbaktól tanuljak. A pozíciómon ott van Alba, aki egy remek példakép számomra. Amikor játszom, a legjobbamat fogom nyújtani, amikor pedig nem, akkor tőle fogok tanulni, ő az egyik legjobb hátvéd.”

Nagy a versenyhelyzet a balhátvéd poszton, hogyan éled ezt meg?

„Nagy a verseny, de ez egy egészséges verseny, amit igyekszek a lehető legjobban kezelni. Végül is Alba és Marcos Alonso két remek hátvéd. Nagyon fiatal vagyok, és még sokat kell tanulnom.”

Mit tanulsz tőlük?

„Jorditól (Alba) a keresztpasszait próbálom ellesni, Marcostól pedig azt, hogy milyen jól védekezik.”

Raphinhát és Lewandowskit is rendre jól kiszolgálod

„Még mindig tudok fejlődni. Edzés után is maradok gyakorolni.”

És Ferran?

„Ő is egy kivételes játékos, a legjobbját fogja nyújtani.”

A gyorsaságod lehetővé tette, hogy jó kapcsolatot alakítson ki Lewandowskival

„Igen, igaz, hogy amikor az ellenfél tizenhatosának előterébe érek Robertre nézek, aki remekül tudja befejezni az akciókat. A gyorsaságom lehetővé teszi, hogy bejussak erre a területre hogy összejátsszak vele.”

Mik a személyes céljaid?

„Hogy továbbra is itt tanuljak a legjobbaktól, és minél több játékpercet kapjak, hogy tapasztalatot szerezzek.”

***