Így még bármi történhet…

BAJNOKOK-LIGÁJA CSOPORTKÖR

A Barcelona szempontjából kulcsfontosságú volt a tegnap esti Constanta elleni Bajnokok-Ligája találkozó, mert ha a Barca (nagy meglepetésre) elbukta volna a mérkõzést, akkor egészen közel került volna a kieséshez. De mivel a katalánok hozták a kötelezõ gyõzelmet, még a csoportelsõség sem elképzelhetetlen.

A Constanta elleni összecsapás a két ponton felül, a visszavágás szempontjából is fontos volt a Barcának, mert két hete Romániában meglepetésre kikapott a csapat. Nagy László azon a mérkõzésen 9 gólt szerzett, de mivel szinte az egész csapat betlizett támadásban, kudarc lett a vége. Most hazai környezetben megadatott a lehetõség a visszavágásra. A találkozó elején remekül állta a sarat a vendégcsapat, s az elsõ negyed órában nem tudott elõnyt szerezni a Barca. 4-5-ös állásnál viszont váltottak a katalánok, s szépen lassan kezdték elhagyni román ellenfelüket. Ekkor összeállt a Barca védekezése, támadásban pedig elsõsorban a szélsõk, Victor Tomás és Zvizej remekelt. Így szépen lassan nõtt az elõny, s a szünetre már nyolc gólos fórt tudhatott magáénak Xesco Espar csapata. A 18-10-es állás gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, mert nem sok vendégcsapat dolgozott le eddig nyolc gólos hátrányt a Palau Blaugrana-ban.

Ráadásul a második 30. percet is jól kezdte a gránátvörös-kék gárda, s a 35. percre már megvolt a tíz gólos vezetés is. Ehhez a 21-11-es elõnyhöz elengedhetetlen volt Peric kapus kiváló teljesítménye, de a mérkõzés ezen szakaszában szinte mindenki jól produkált. A Barca minden bizonnyal akár még nagyobb elõnyt is szerezhetett volna, ha a románok durva játéka miatt nem sérül meg a remek formában játszó Iker Romero, és a védekezés kulcsa, Xepkin. A Barcelona természetesen így is könnyedén megnyerte a találkozót, bár az elõny azért kicsit olvadt.

Ezzel a sikerrel akár még a csoportelsõségre is van esélye a Barcának, de ehhez már nem hibázhatnak a katalánok, s arra is szükségük van, hogy a Pick-Szeged már ne nyerjen egyszer sem a hátralévõ két találkozóján.

FC Barcelona-Cifec- HCM Constanta: 32-25 (18-10)
Barcelona, Palau Blaugrana
Vezette:
Nilsson és Hakansson (svédek)

FC Barcelona-Cifec: PERIC; Tomás (6, 4p), Nagy (4), Xepkin (1), IKER ROMERO (5), Jeppesen (4), ZVIZEJ (6, 2p). -Játszottak továbbá- Jerome Fernández (4,1p),Val (1), Puig (0), Hernández (1), Valero Rivera (0), Montávez (0) és Barrufet (kapus).

HCM Constanta: Stanescu; Toma (0), Tucanu (1), PARAIANU (4), STAVROSITU (9, 6p), Adzic (2), Timofte (0). – Játszottak továbbá – Popescu (kapus), Nicolae (1), Buricea (2), Saulescu (1), Racovitan (5,1p), Giotoiu (0) és Tase (0).