Xavi Hernández koronavírus tesztje pozitív lett, de tünetmentes

"Ölelés és hamarosan találkozunk a futballpályán" - számolt be

Xavi Hernández pozitív koronavírus tesztet adott, de jól van, erről a szombati nap folyamán az Al Sadd a hivatalos honlapján és maga a játékos az Instagram oldalán számolt be. A Barcelona korábbi középpályása a katari bajnokság protokollja szerint karanténba vonul, így nem lesz ott csapata mérkőzésén, azonban megnyugtatott mindenkit, hogy teljesen jól érzi magát és alig várja, hogy újra munkába álljon. 

„Ma nem fogok tudni csatlakozni a csapatomhoz a bajnokság újraindulása alkalmával. David Prats lesz ott helyettem, mint a technikai stáb vezetője. Néhány nappal ezelőtt, a katari bajnokság protokoll tesztelése során pozitív lett a COVID-19 eredményem. Szerencsére jól érzem magam, de karanténba kerülök, amíg nem kapok zöld jelzést a folytatásra. Amint az orvosok engedik, alig várom majd, hogy visszatérjek a napi rutinomhoz és a munkámhoz. Szeretnék köszönetet mondani az összes hatóságnak, hogy minden eszközzel segítik a korai felismerést, csökkentve ezzel a fertőzés terjedését és így garantálják a bajnokság normális folytatását. Ölelés és hamarosan találkozunk a futballpályán!” 

Az Al Sadd csapatát David Prats, a klub tartalékjainak edzője fogja irányítani, ameddig Xavinak az otthonában kell maradnia karanténban.

***