Zanetti után érdeklõdik a Barca

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Az Internazionale megerõsítette, hogy a katalánok érdeklõdnek a játékos után.

Bár a Barca vezetõsége korábban kijelentette, nem szándékoznak jelenleg új játékosokat igazolni, az átigazolási piac megnyitásáig sem tétlenkednek ugyanakkor.

Az El Mundo Deportivo híre szerint Laporta, Rosell, Begiristain és Rijkaard számba vették a lehetséges aspiránsokat, sõt már a puhatolózó tárgyalásokat is megkezdték, például Cristiano Zanetti esetében.

Gabriele Oriali az Internazionale igazgatója megerõsítette a katalán sportnapilapnak, hogy a Barcelona érdeklõdik a válogatott játékos iránt, aki ugyan kiesett Roberto Mancini kegyeibõl, viszont a Barcánál fontos szerepet kaphat a középpálya erõsítésében, csakúgy, mint a korábban – pletyka szinten – megnevezett Alessio Tacchinardi és Olivier Dacourt.

Zanetti 27 éves, 180 cm magas és 77 kiló. Az Interben 1999-ben mutatkozott be, azóta 63 olasz bajnokin, 3 olaszkupa és 23 nemzetközi találkozón volt kezdõ, s ezalatt 3 gólt rúgott.

A válogatottba 2001 novemberében debütált, azóta 16 meccsen volt a kezdõ tizenegy tagja, és egyszer sikerült neki a hálóba találnia.

Egyetlen hátránya lehet, mégpedig az, hogy az olaszok már nevezték õt a BL-re, így a nemzetközi kupában biztosan nem léphet majd pályára.