Xavi is jó meccset ígér

NYILATKOZATOK

Az elmúlt napokban már a csapat több játékosa is jelezte, hogy a ma esti, Espanyol elleni derbi különleges lesz. Most Xavi is csatlakozott az elõtte szólókhoz.

Ellentétben a korábbi összecsapásokkal, amikor is mindkét csapat nehézségekkel küzdött, most a Barca és az Espanyol is elõkelõ helyen áll a bajnokságban, és mindkét gárda jól játszik,”– kezdett bele az értékelésbe a kistermetû középpályás. „Biztos vagyok benne, hogy nagyszerû meccs lesz számtalan góllal. Mint minden összecsapásunkon, most is nagy lesz a rivalizálás.”

A válogatottat is megjárt játékos az ellenfél várható taktikájára is kitért: „Minden Espanyol elleni fellépés nehéz ügy, de úgy gondolom, hogy amelyik csapat megszerzi az elsõ gólt, az nagy elõnyt szerez ezáltal. Szerintem a középpályán próbálnak majd labdát szerezni, és ebbõl gyors kontrákat indítani.”

Xavi is elismerte, hogy az utóbbi idõben gyakran elõforduló sérülések miatt a keret meggyengült, de õ és a csapattársai nem gondolnak erre: „Egy kis félelemérzete mindig van az embernek, de az a legjobb, ha mindent megteszünk a gyõzelemért, és közben nem gondolunk a lehetséges sérülésekre.”