Indul a kupa is

ELÕZETES

Ma este megkezdi a küzdelmeket a Barcelona a Spanyol Király-Kupában is, miután a másik két versenysorozat már régóta zajlik. Ma este elõzetesen úgy tûnik nem lesz nehéz dolga a Barcának, de kupában gyakran történnek meglepetések elbizakodottság nyomán.

Így a csapatnak talán a legfontosabb feladata, hogy megfelelõen koncentráljon a mérkõzésre, s ne becsülje le a Gramentetet. A Barcelona szempontjából mindenképpen szerencsés, hogy a Gramenet az ellenfél, mert Segunda Division B-ben szereplõ csapattal idén már játszott a Barca B gárdája, s ráadásul gyõzött is 3-1-re. E mellett még utazni sem nagyon kell a Barcának, mert a Gramenet katalán csapat. Az ellenfél ráadásul még csak jó formában sincs, s egyelõre a várakozásokon alul szerepel. A Gramenet ugyanis két gyõzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel csak a 16. a harmadik vonalban. Ez mindenképpen csalódásnak számít, mert a szezon elõtt sokan feljutásra esélyesnek tartották ezt a gárdát.

A Barcelonánál, mint arról már hírt adtunk, ez a mérkõzés a pihentetés jegyében telik. A mérkõzésre készülõ keretben nincs ott Ronaldinho, Belletti és Deco sem. Mellettük viszont bizonyosan mások is csak a kispadra fognak leülni az állandó kezdõk közül. Így várhatóan csak a padon kap helyet például Eto’o, s Larsson játszhat helyette. Ronaldinho helyét egészen biztosan Messi veszi át, Deco posztját pedig Iniesta. A védelemben tolódás várható, mivel a jobb bekk posztjáról hiányzó Belletti helyére Oleguer csúszhat ki”. Oleguer egyébként különös érzésekkel készülhet a találkozóra, mert õ a Gramenetben kezdte pályafutását. Mellette biztos Puyol helye, s Fernando Navarro is bizonyosan játszhat, de hogy Gio vagy Márquez kerül még hátra az kérdés. Ennek függvénye az is, hogy a középpályán kell e játszania Márqueznek, vagy átveszi ideiglenes posztját Verdú. Kérdéses az is, hogy Xavi végül játszik, vagy õ is pihenhet a padon, mert Rijkaard ha kívánja, akkor Dámiát is beteheti a kezdõcsapatba.

Jelenleg tehát túl sok a kérdõjel, de akárhogyan is áll föl a Barca, a gyõzelem alapvetõ elvárás. Idén elõször bizonyíthat kezdõként Iniesta, és életében elõször lehet kezdõ Messi, aki Ronaldinho szerepkörében alkothat. A kapuban debütáló Rubén pedig remélhetõleg szintén megállja majd a helyét.

UDA Gramenet- FC Barcelona
Santa Coloma, Gramenet
Kezdés: 21.45
Vezeti:
Daudén Ibañez

Várható kezdõcsapatok:

Gramenet: Castilla- Roberto, Mário, Emiliano, D. Sanchez- Pons, Dimas, Xavi Garcia, Miki Albert – Aaron, Ruben Playa.

Barcelona: Rubén- Oleguer, Puyol, F. Navarro, Gio (Márquez)- Márquez (Verdú), Xavi (Damiá), Iniesta–Messi, Giuly és Larsson.”