Eto’o lehet a kulcs Dida kapujához

BAJNOKOK-LIGÁJA CSOPORTKÖR

A holnap esti Milan elleni Bajnokok-Ligája találkozó elõtt mindenki azon gondolkozik, milyen játékra van kilátás a Nou Campban, mi változhat a milánói találkozóhoz képest, könnyebb dolga lesz-e a Barcának a góllövést illetõen.

Természetesen mindenre csak kedd este lesz biztos válasz, de az elõjeleket érdemes megtekinteni. A milánói mérkõzésen a Barca játékát jelentõsen lelassította már a Milan középpályássora is, mégis a fõ probléma rendre a végjátékban adódott. A piros-feketék védelme szinte minden veszélyes Barca támadást ártalmatlanított, amikor meg már õk sem tudtak mit tenni, akkor a szerencse pártolt Shevchenkóék oldalára. A Cafú, Nesta, Stam, Maldini négyesfogat ezzel együtt elképesztõ hatékonysággal mûködött, s különösen az idén nyáron igazol Stam produkált kiválóan. A levegõben szinte megverhetetlen, földön nehezen kijátszható fal viszont lehet, hogy valamelyest gyengül a Nou Camp beli visszavágóra. Stam játéka ugyanis kérdéses, bár valószínû, hogy ha nem jár nagy kockázattal, akkor a holland bekk is a csapatba kerül.

Az odavágón azzal együtt, hogy az olaszok védelme remekül zárt, a Barca támadóalakzata nem a legjobb napját fogta ki. Giuly nékül persze eleve felborult az eredeti rend, s nem mindenki játszott az eredeti posztján, de így is sokan nem hozták magukat azon a találkozón. Sem Eto’o, sem Larsson nem játszott jó formában, Ronaldinho is csak a második játékrészben kezdte bontogatni szárnyait”. A szélen érkezõ Bellettinek az összes beadása rossz volt. Tehát a kulcsemberek szinte mind rossz napot fogtak ki Olaszországban, még akkor is, ha a teljesítményükben a Milan remek védekezése is „besegített”. Holnap tehát mindenkitõl jobb produkciót lehet elvárni, bár sajnos több támadónak most is gondjai vannak a formájával. Ronaldinho szombaton rettentõ gyengén játszott, és Giuly sem találja régi önmagát a sérülése után. Szerencsére a középpályás duó; Deco és Xavi szinte minden mérkõzésen produkál, s egy szint alá soha nem csúszik a teljesítményük. Ennek ellenére a katalánok kulcsfigurája kétségkívül Eto’o lehet, aki az utóbbi idõben nem csak góllövõ cipõjét találta meg, hanem a játékával is a Barca talán legjobb emberévé vált. A Primera Division góllövõlistáját nyolc találattal vezeti, s így talán tõle lehet a leginkább várni, hogy a Milan kapuját is mattolja. Ha mellé még „felnõne” ezúttal Ronaldinho is, elõfordulhat, hogy csak a fejüket kapkodnák Nestáék. Holnap este kiderül így lesz-e…”