Ronaldinho: Nem vagyok száz százalékos formában

FC BARCELONA – AC MILAN

A brazil játékoson ma nagyon sok múlik a Milan elleni rangadón, de õ még mindig nem érzi úgy, hogy önmaga számára is megfelelõ teljesítményt tudna nyújtani.

A két héttel ezelõtti vereség után, ma nagyon sokan remélik, hogy a Barca visszavág a Milannak a BL-ben, s szinte kivétel nélkül, minden drukker egyetért abban, hogy Ronaldinhonak nagy szerepe lehet az esetleges barcelonai gyõzelemben. A brazil játékos azonban még mindig úgy érzi, hogy fizikálisan nem érte utol magát teljesen, és ez a játékán is meglátszik. Nem vagyok teljesen gyógyult. Ha száz százalékos leszek végre akkor igazán boldog leszek, de addig, ahogy most is, nem lehetek elégedett. Nagyon sokat dolgozom azért, hogy teljes értékû legyek.”

A legnagyobb problémája Ronaldinhonak az, hogy a nem megfelelõ egészségi állapot miatt „nem találom a ritmust, de a mérkõzések után igyekszem túltenni magam ezen és nem rágódom rajta. Az a legfontosabb feladatom, hogy teljesen felépüljek, és ugyanolyan teljesítményre legyek képes, mint a tavalyi szezonban.”

A Milan elleni mérkõzésre térve a brazil játékos szerint „a célunk az, hogy jól játszunk, de ha ez hiányozni fog, de nyerünk, akkor is elégedettek leszünk. A legfontosabb, hogy a három pontot megszerezzük, bár ehhez szép játékot is szeretnénk párosítani, így még szebb lehet a gyõzelem.”

Ami ugye, nem lesz éppen könnyû, ismerve a milánóiak képességeit, amelyrõl így beszélt Ronnie. „Nagyon jó csapat, és ez mindenképpen tiszteletet parancsoló. A játékosaik hosszú ideje játszanak már együtt, és ebbõl kifolyólag kiválóan ismerik egymást. Mi sokkal fiatalabbak vagyunk, de jó úton haladunk. Az biztos, hogy ma este nem lesz közöttünk különbség.”

Azért egy dologban lehetne különbség a két csapat között: a rúgott gólok számában, s ebben a Barca felé billenhetne a mérleg nyelve.”