Tovább a csoportelsõségért

ELÕZETES

Ma ismét Bajnokok-Ligája találkozót rendeznek a Nou Campban, s bár a mérkõzés elsõre nem tûnik olyan fontosnak, mint a korábbi BL találkozók, azért ez a meccs is sok mindenrõl dönthet. Ha a Barca meg szeretné nyerni a csoportot, akkor mindenképpen gyõznie kell ma, s bíznia abban, hogy a Milan vagy most, vagy késõbb pontokat veszít. Mivel a mai mérkõzés a Celticnek sem közönbös, jó találkozóra van kilátás.

A glasgow-iak ugyanis abban bíznak, hogy ha a továbbjutást nem is tudják kiharcolni, a csoport harmadik helyére még mindenképpen esélyesek, s ez Uefa-kupás folytatást garantálna számukra. Így tehát nem véletlen, hogy a lényegi kérdések eldõlte után is érdekesnek ígérkezik a Barcelona-Celtic összecsapás. A mérkõzés esélyese természetesen a Barcelona, s a skótok csak abban bízhatnak, hogy szinte minden a Barca mellett szól. A katalánok egyrész a Milannal karöltve vezetik a csoportot, jóval megelõzve a zöld-fehéreket. A párharc elsõ mérkõzését is már a Barca nyerte 3-1 arányban a Celtic Parkban. A gránátvörös-kékek most saját közönségük elõtt fogadhatják Martin O’Neil gárdája, s így ez is Barca gyõzelmet sejtet. Különösen azért fontos tényezõ most a helyszín, mert köztudottan a Nou Campban nem sok csapat szokott nyerni, ráadásul a Celtic általában teljesen megbénul, ha ki kell mozdulnia oroszlánbarlangjából. Így érthetõ, hogy a fogadóirodákban ma nem sok pénzt lehet nyerni egy esetleges katalán sikerrel, de tegyük gyorsan hozzá, bizony máskor sem.

A Barcelonánál Frank Rijkaard az El Clásico-hoz képest kicsit megkeveri csapatát. A megsérült Larsson helyett érthetõen ismét Giuly kerül a kezdõbe, de ezen kívül valószínû, hogy a Madrid ellen remeklõ Gio Van Bronckhorst most pihenõt kap, és helyette Sylvinho kap lehetõséget. Ez azért lenne fontos a brazilnak, mert hosszú sérülése után szükséges, hogy mérkõzéseken szerezze vissza formáját. A B csapatból most három játékos áll a vezetõedzõ rendelkezésére, s köztük van Lionel Messi is, akinek várhatóan szintén jut majd játéklehetõség. A Celticbõl több kezdõjátékos is hiányzik majd a Nou Campban, így Agathe, Balde és Juninho is.

FC Barcelona-Celtic Glasgow
Barcelona, Nou Camp
20.45
Vezeti:
Lubos Michel (szlovák)

Barcelona: Valdés; Belletti, Puyol, Oleguer, Sylvinho, Márquez, Xavi, Deco, Giuly, Ronaldinho és Eto’o.

Celtic: Marshall; McNamara, Laursen, Varga, Valgaeren, Petrov, Sutton, Lennon, Thompson, Hartson és Camara.