Márquez: Nem féltem a helyem””

NYILATKOZATOK

Rafa Márquez a Barca jelenlegi (kényszer) védekezõ középpályása egy mai sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy bárkit is igazol a klub a szûrõember pozíciójába, föl fogja venni vele a harcot posztjáért.

A mexikói egyébként Frank Rijkaard egy nyilatkozatára reagált, melyben a holland mester egy csatár, és két védekezõ középpályás szerzõdtetését kérte a vezetõktõl. Márquez teljesen logikusnak ítélte Rijkaard igényeit, s õ maga is támogatja az elképzelést: A szezon elején már elmondtam, hogy a keretünk nem túl nagy, viszont minõségi. Ha nem történtek volna ezek a szerencsétlen sérülések, nem lenne szükség új játékosokra, de azzal, hogy már négyen is kidõltek más a helyzet. Nem aggódom” (mások érkezése miatt -a szerk). „Dolgozom tovább ahogy tudok, s ha szükséges lesz meg fogok harcolni a helyemért.”

A remekül teljesítõ védekezõ játékos egyébként csapattársaival együtt senkit nem hibáztat a sérülésekért: „Mi mindannyian egyetértünk abban, hogy ezek az esetek csak a szerencsétlenségnek tudhatók be.” Márquez végül kicsit elõretekintett a szombati Málaga elleni bajnoki mérkõzésre: „Nehéz meccs lesz, mert nagyon sok problémájuk van. Hét mérkõzés óta nem nyertek, és négyen gólt sem tudtak lõni. Sebzett vadként érkeznek, ráadásul remek játékosaik vannak. Minél gyorsabban gólt kell majd szereznünk.”