Xavi: Lehet az ifikre is számítani

NYILATKOZATOK

Xavi Hernández, az FC Barcelona hosszú ideje kirobbanó formában játszó középpályása úgy véli, hogy a Barca B csapatában szereplõ fiatalok átsegíthetik csapatát a sérülések miatt adódott problémákon.

Frank Rijkaard a páratlan sérüléshullám következtében egyre több ifi korú játékost kénytelen áthívni a tartalék csapattól a felnõttekhez, akik nagyszerûen dolgoznak az edzéseken. Xavi, aki Louis Van Gaalnál, az 1997/98-as szezonban debütált a nagyoknál”, a következõ véleményt mondta róluk:

„Nagyon balszerencsések vagyunk idén a sérülésekkel. Egyre rövidebb a kispad, de szerencsére az eredményeken ez nem látszik meg. Legutóbb Giulyt kellett idõ elõtt lecserélni, de legalább az õ sérülése nem olyan súlyos. Ezeknek a sérüléseknek egy pozitívuma is van, mert a fiatalok emiatt felkerültek a felnõttekhez. Kiváló hozzáállású játékosok, akik nem is okoztak csalódást, amikor lehetõséghez jutottak. Decemberben még lesz néhány fontos mérkõzésünk, de hamarosan megnyílik az átigazolási szezon, amikor egy-két új igazolás is segítheti majd céljaink elérését.”