Xavi már holnap pályára lépne a Chelsea ellen

INTERJÚ

Manapság Barcelonában az újságok a várható téli igazolásokkal és a hétvégén elszenvedett nagyarányú (0:3 a Villareal otthonában) vereséggel vannak tele. Ha azonban kicsit elõre tekintünk, akkor a február igen fontos lesz a csapat számára. A katalánoknak ugyanis az angol bajnokság listavezetõjével, a Chelsea-vel kell megküzdenie, hogy a legjobb nyolc együttes közé kerüljenek a Bajnokok Ligájában. A párosítás mindenképpen kiváló csemegét ígér a labdarúgás szerelmeseinek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) internetes honlapja a nagy rangadó apropóján interjút készített a Barcelona egyik meghatározó játékosával, Xavival.

Csak gondoljunk bele, hogy milyen felejthetetlen élmény lehet egy szurkolónak, aki majd mindkét mérkõzést megtekintheti,” – kezdte nyilatkozatát Xavi. „Kár, hogy még februárig kell várnunk, mert egy ilyen összecsapást akár már holnap is le tudnék játszani. Ugyanakkor a szünet is nagyon jól jött, mert fel tudtam töltõdni egy kicsit.”

Xavi fantasztikusan teljesít a bajnokságot még mindig magabiztosan vezetõ Barcelonában, és ennek eredményeként Luis Arragonés a válogatottban is számol a középpályással. „Úgy gondolom, hogy a szurkolóktól, az edzõtõl, a csapattársaimtól és a vezetõségtõl kapott bizalom eredményezi a jó teljesítményemet,” – vélekedett Xavi. „Érzem, hogy támogatnak, és tudják, hogy fontos láncszeme vagyok a csapatnak, és ezt ki is mutatják, ami nagyon sokat jelent nekem.”

Az apró középpályás mellett a csapatból többen is világszínvonalon játszanak, ami a katalán csapatot a Bajnokok Ligájának megnyerésére is esélyessé teszi. „Mi mindig is erre törekedtünk,” – ismerte el Xavi, hogy valóban a végsõ siker a célja a gárdának. „A sorsolás elõtt reméltük, hogy az olyan nagy csapatokat, mint a Juventus, az Inter vagy a Chelsea elkerüljük, de ez nem sikerült. Azonban ha valaki meg akarja nyerni a BL-t, annak mindenkit meg kell vernie. Úgy gondolom, hogy a többiek is tartanak tõlünk, és el akarnak bennünket kerülni.”

A sajátnevelésû játékos ezután a leendõ ellenfelet elemezte: „Nagyon erõs csapatot alkotnak, Európa legjobbjai között vannak, nem véletlenül vezetik az angol bajnokságot. Rengeteg gólt lõnek a meccseiken, és José Mourinho jól ismeri a Barcelonát is. Annak ellenére, hogy angol csapatról van szó, jó pár légiósuk is van, akik közül többen is világsztárok. Leginkább a támadó felfogású játékosaik, Robben, Drogba, Duff és Lampard tették rám a legjobb benyomást. Taktikailag is nagyon képzettek, mert amint gólt szereztek, azonnal képesek lezárni elõtted a területet. A Valenciára emlékeztetnek engem.”