Eto’o nem tart a Chelsea-tõl

A KAMERUNI BIZONYÍTANI AKAR

A jövõ heti Barcelona-Chelsea összecsapást nagy várakozás elõzi meg világszerte, hiszen a végsõ gyõzelemre is esélyesnek tartott két egyesület csap össze a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntõjében. A mérkõzés elõtt pár nappal adott nyilatkozatával a katalánok idei legeredményesebb játékosa, Samuel Eto’o is beszállt az egyre terebélyesebbé váló szurkálódásba.

A kameruni számára azért is lesz különleges a Chelsea elleni párharc, mert múlt nyáron majdnem a Stanford Bridge-n kötött ki a támadó, Abramovics úr ugyanis szerette volna Londonba csábítani a kamerunit. Az üzletbõl végül is (szerencsénkre) nem lett semmi, a kékek végül a szintén afrikai Drogbát igazolták le, Eto’o pedig a Barca szerelésébe öltözött. A Chelsea anno azzal hitegetett, hogy le akarnak igazolni. Aztán a szerzõdésbõl nem lett semmi, és most meg akarom nekik mutatni, hogy óriási hibát követtek el, amikor lemondtak rólam. Erre majd akkor fognak rájönni, amikor a gólomnak köszönhetõen búcsúzni kényszerülnek az európai porondtól,” – fogalmazott magabiztosan a napokban Afrika legjobbjának megválasztott Eto’o.

„Ez mindkét fél számára nagyon különleges mérkõzés lesz,” – folytatta a kameruni. „Az egész világ arról beszél, hogy a Chelsea a legjobb csapat Európában, és hogy legyõzhetetlenek. Én segíteni akarok a Barcelonának, hogy bebizonyíthassuk, ez nem igaz. Mindannyian tudjuk, hogy Petr Cech kapuja már régóta érintetlen, de ez csak azért van, mert én még nem játszottam ellene. A Chelsea számára a Barca elleni meccsek rémálomként fognak megmaradni.”

„A legnagyobb különbség a két csapat közt a támadójátékban van,” – próbált az angolok gyengéire rávilágítani a fiatal támadó. „Míg a Chelsea elöl kissé bizonytalan, addig mi rendre több góllal nyerjük a meccseinket. Nem izgulok az angolok támadójátéka miatt. Arjen Robben remek játékos, de most sérült, Drogba pedig nem jobb nálam. Én nyertem el az Afrika legjobbja címet, és nem õ.”

Ezután Eto’o kitért a két csapat szakvezetõinek értékelésére is: „Mourinhonak az elmúlt idõszakban voltak szép sikerei. Azonban én úgy gondolom, hogy Frank Rijkaard többet tud a labdarúgásról, mint portugál kollégája. A hírek szerint pedig Mourinho nem tud igazán bánni a játékosokkal, ami miatt nem a legjobb a légkör a csapatnál,” – fejezte be a kameruni, aki igen magabiztosan nyilatkozott. Reméljük a pályán is hasonlóan szerepel majd, és tartja magát a kijelentéseihez, vagyis góllal, esetleg gólokkal terheli meg az angolok kapuját. „