Ezquerro is a Barcát választotta?!

MÁR VAN KÉT ÚJ IGAZOLÁS?

Alig két héttel ezelõtt már szinte biztossá vált, hogy a Barcelona megszerezte magának Mark van Bommel szolgálatait a következõ évekre. Azóta ugyan ellentmondó hírek kerültek nyilvánosságra a hollanddal kapcsolatban, de továbbra is nagyon úgy tûnik, hogy a középpályás Barcelonában folytatja a karrierjét. Most pedig állítólag egy másik lejáró szerzõdésû játékost szerzett meg a Barca, mivel a vezetés megegyezett Santiago Ezquerroval is a közös folytatásról.

Van Bommel megszerzését már szinte mindenki tényként kezelte két héttel ezelõtt, s bár állítólag más csapatok is bejelentkeztek a középpályásért, Barcelonában továbbra is biztosak benne, hogy a futballista Katalóniában köt ki. Ebben egyébként azért bízik nagyon a katalán sajtó, mivel Van Bommel szóban már megegyezett Laportáékkal. Így továbbra is mindenki úgy véli: a középpályás lesz a Barca elsõ igazolása a következõ szezonra.

S most már úgy tûnik, hogy megvan a második is. Santiago Ezquerro leigazolásáról már régen keringtek hírek, mivel a szakmai stáb szeretné megerõsíteni a jobb oldali támadó alakzatot, s vetélytársat adni Ludovic Giulynek. Erre a posztra pedig egyértelmû kiszemelt volt a bilbaoi Ezquerro. Frank Rijkaard és Txiki Begiristain megegyezett abban, hogy Ezquerro megfelelõ megoldás lehet a jobb oldalra, s a baszk leigazolásának ötlete valószínûleg Laportának sem volt ellenére, mivel a játékos szerzõdése az idény végén lejár, így átigazolási díj nélkül lehet megvásárolni.

A jelenlegi információk szerint Ezquerro is a szavát adta a Barca vezetõinek, hogy náluk folytatja jövõre, de a szerzõdést egyelõre nem írták alá a felek. A futballista egyébként 28 éves, és remek idénye van, hiszen eddig már 17 gólt szerzett a különbözõ bajnoki, Király-Kupa, és nemzetközi meccseken. Pályafutása során korábban játszott az Osasunában, az Atlético Madridban, a Mallorcában, de immár hét éve a Bilbaot szolgálja.

Amennyiben a Barcelona valóban megállapodott a játékossal, úgy Ludovic Giulynek immár egyáltalán nem lesz biztos helye a csapatban, s a francia sérüléseit is gond nélkül vészelheti majd át a gárda.