Puyol pótolhatatlan

AZ ORVOSOKNAK IGYEKEZNIÜK KELL

A Betis elleni mérkõzés fényesen bizonyította, hogy egy játékost egyelõre egyáltalán nem tud pótolni a csapat, és ez Carles Puyol. Ronaldinhot, vagy Eto’ot valahogy lehet helyettesíteni, de a csapatkapitány hiánya tegnap óriási hibákhoz, és elkerülhetõ gólokhoz vezetett.

El kell ismerni persze, hogy a gárda középpályás-védekezése sem volt az igazi, és Rafael Márquez is sokat segített volna, ha a pályán van. Puyol azonban nem csak a játéka miatt, hanem a karaktere miatt is nagyon hiányzott, nélküle fejét vesztette a hátsó alakzat, mely súlyos hibákat követett el, gyakran késett le teljesen a Betis támadásairól. Hiányzott egy vezér, aki irányítja a védekezést, aki szavaival mindig fölrázza a társakat. Márquez ugyan a jövõ héten már játszhat Madridban, de ha Puyol nem gyógyul meg, nagy nehézségei lehetnek a katalánoknak.

Ismert, hogy a csapatkapitány már tegnap is szeretett volna futballozni, de az orvosok érthetõen nem engedték edzeni a védõt. Kérdéses azonban, hogy a rendkívül motivált játékos bevethetõ lesz-e a Real ellen. Lluis Til csapatorvos továbbra is úgy nyilatkozott, hogy Puyol nehéz helyzetben van, de még nem kizárható a játéka a Bernabéuban. Továbbra is úgy látjuk, hogy nagyon nehéz lesz, de a hét még nagyon hosszú. Ennél a sérülésnél a játék semmiképpen sem javallott.” – mondta Til doktor, aki hozzátette, hogy nagyon problémás az eset, mert a szélsõ bokaszalag nem kicsit húzódott meg. De az orvos azt is elmondta, hogy a motivációs faktorral is számolni kell, ami Puyolnál 200%-os, így õ mindent megtesz majd, amit csak lehet. „