Tovább a bajnoki címért!

A HARMADIK DÖNTÕ

A Barcelona számára már néhány forduló óta egyértelmû a képlet, meg kell nyerni a soros mérkõzést, s ez esetben egyáltalán nem kell azzal foglalkozni, mit játszik a Real Madrid. A csapat számára ugyan az elõny miatt beleférne akár két vereség is a menetrendbe, de szerencsére senki nem így gondolkodik jelenleg, s az egész gárda minél elõbb le szeretné zárni a bajnoki címért folytatott harcot.

A mai „döntõ”, ahogy a játékosok nevezik, talán elsõre könnyûnek tûnik, de jelenleg egy csapatot sem szabad félvállról venni, így az Albacetét sem. Még úgy sem lehet lebecsülni a fehér mezeseket, hogy õk minden bizonnyal kiesnek az élvonalból, a gránátvörös-kékek pedig ráadásul hazai pályán szerepelhetnek. Ha a játékosok mindannyian teljes odafigyeléssel lépnek majd pályára, nem lehet problémája a katalánoknak, s le fogják gyõzni az Albacetét, de ehhez 90 perc jó játék szükséges.

Hazai oldalon vannak visszatérõk, s vannak kiesõk is. Eltiltása után megint a csapattal lesz Rafa Márquez, aki Málagán sárga lapjai miatt nem léphetett pályára, s most már valóban teljes értékû harcosnak számít Samuel Eto’o. Erre egyébként nagy szükség is van, mert a másik csatár, Maxi López sérülése után ebben az idényben már nem léphet pályára. Hiányozni fog még az együttesbõl Xavi is, aki sárga lapjai miatt pihen ezen az estén, de Iniesta személyében kiváló helyettese lesz a katalánnak. A többi poszton nem várható változás, s a csapat a szokásos összetételben kezdi meg a három pontért folytatott vadászatot. Kérdés, hogy az Albacete biztos kiesõként mekkora elszántsággal futballozik majd, bár az valószínû, hogy a vendégek védekezésre rendezkednek be.

Ha Frank Rijkaardnak siker kellõképpen föltüzelnie fiait erre a mérkõzésre is, bizonyosan nem lesz meglepetés, s a Barca egy újabb lépéssel közelebb kerülhet a bajnoki trófeához. Így egyszerûen csak koncentrálni kell, s ha ez meglesz, akkor talán hasonló gálaelõadást is láthat a Nou Camp közönsége, mint például a Getafe ellen.

FC Barcelona- Albacete
Barcelona, Nou Camp
19:00
Vezeti:
Velasco Carballo

FC Barcelona: Víctor Valdés; Belletti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst; Márquez, Deco, Iniesta; Giuly, Ronaldinho és Eto’o.

Albacete: Valbuena; Gaspar, Santi, Agus, Mingo; Jaime, Viaud; Peralta, Pacheco, Peña; Mark González.