Messi nagy kihívás elõtt

KEZDÕDIK AZ U-20-AS VB

Június 10.-én kezdõdik az U-20-as Labdarúgó Világbajnokság Hollandiában, s ahogy már a selejtezõk során is, most is kulcsszerep juthat a Barcelona nagy reménységének Lionel Messinek.

A még mindig csak 17 éves játékos a legfiatalabb az argentin U-20-as válogatottban, csak õ született 1987-ben, minden társa ’85-ös, vagy ’86-os születésû. Mégis ki lehet jelenteni, hogy Messi már most is kulcsembere a csapatnak, ahogyan az volt a selejtezõk során is. Érdekes lehet majd, hogy a fizikailag még gyengébb Messi, továbbra is csak fél mérkõzéseket kap-e Ferraro Francisco szövetségi edzõtõl, vagy most már végig is játszhatja a kilencven perceket.

Ezen alkalommal még többen megismerhetik a Barca történetének legfiatalabb gólszerzõjét, akin ezúttal nagyobb lesz a nyomás is, de ennek köszönhetõen is sokat fejlõdhet. Argentína válogatottja majd az Egyesült Államokkal játssza az elsõ mérkõzését, majd néhány napon belül következik számukra a csoport másik két tagja, Egyiptom és Németország. A torna lebonyolítása nagyban hasonlít egy felnõtt világbajnokságra, hiszen a döntõt csak július 2.-án bonyolítják le.