Ronaldinho: Szép volt a Barcában

Brazíliából búcsúzik

Barcelonában senkinek nem adott interjút, de most, hónapokkal a sérülése után ismét megszólalt a nyilvánosság elõtt Ronaldinho Gaúcho, aki értékelte a helyzetét, s szólt a barcelonai korszakáról, valamint a jövõbeli terveirõl.

„Nagyon szépek voltak a barcelonai évek. A szurkolók soha nem fogják elfelejteni, s én sem fogom soha elfeledni. Bárhova megyek Barcelonában, nagyon nagy szeretettel fogadnak. Az emberek kitalálnak dolgokat, de a szurkolók mindig elismerték a munkámat és a profizmusomat” – magyarázta Ronaldinho, más kérdés, hogy hónapokkal ezelõtt ez még alighanem így volt, de ma már erre sincs garancia a játékos nyilvánvaló túlsúlyos állapotának tükrében.

„Az normális dolog, hogy a kritikák elõjönnek két sikertelen év után, különösen a sok megnyert trófea után. Most az a fontos, hogy visszatérek a munkához, minél elõbb játsszak, s erre koncentrálok” – hangoztatta a brazil, aki a brazil válogatott erõnléti edzõjével, Paulo Paixaóval fog edzeni a nyáron, hogy fölkészüljön a nyári olimpiai játékokra, s hogy bekerülhessen a brazil keretbe.

„Legfõképpen játszani szeretnék, minél elõbb, az nem számít, hogy hol. És azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, futballozhatok” – erõsítette meg az elhatározását a támadó, de hogy a szavainak mekkora súlya van a sok-sok hasonló fogadkozás után, az erõsen kérdéses. A televíziós interjúban a játékos nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy milyen fizikai állapotban van, s nem aggódott ezért, bár azt elismerte, hogy ebben a pillanatban nincs formában.

Ronaldinho helyzete akkor válhat különösen érdekessé, ha a hét folyamán nem sikerül eladnia õt a Barca vezetõinek, s vasárnap gyõz Joan Laporta ellenzéke, így elnökválasztások kiírására kerülne sor. Ezzel meghiúsulna az a lehetõség, hogy a Barcelona eladja a brazilt, mivel a klubnak nem lenne hivatalban lévõ vezetése, amely dönthetne átigazolási kérdésekben. Ez azt jelentené, hogy Ronaldinhónak a szerzõdése szerint csatlakoznia kellene a Barcelona edzéseihez július 14-én, még ha Josep Guardiola vezetõedzõ ki is jelentette, hogy alapvetõen nem számít a korábbi játékosra.