Bartomeu: „Nem lesz videó Pep számára”

A tét felülírja a múltat | Luchóval elégedett | Alves valószínûleg marad

Az FC Barcelona elsõ embere, Josep María Bartomeu az ‘Esports3’ televíziócsatorna ‘Hat Trick Barça’ címû mûsorában számos aktualitást érintett, így beszélt Pep Guardiola hazatérésérõl, valamint Dani Alves és Luis Enrique jövõjérõl. 

„Nem tudom elképzelni a következõ évet Luis Enrique nélkül. Rendkívül elégedettek vagyunk a munkájával, õt pedig szerzõdés köti a klubhoz. Hogy miért nem vett részt a technikai bizottság eddigi megbeszélésein? Egyrészt van még idõ felkészülni a következõ szezonra, másrészt Luis köztudottan az aktuális feladatokra koncentrál, amibõl akad bõven.”

„A culék örülnek, mert látják a csapatban az ambíciót, így nincs ok szenvedésre. A Barça saját magától függ, lényegtelen, mit csinál a Madrid, ez a bajnoki cím már csakis rajtunk múlik. Az volt a legfontosabb, hogy a szezon ehhez a szakaszához mindhárom trófea megszerzésére reális esélyekkel érkezzünk, és ez sikerült is. Irigylésre méltó helyzetben vagyunk.”

Pep hazatérése

„Ami a párharcot illeti, ez a két meccs egy ajándék a labdarúgás számára, favorit pedig nincsen.”

„Pep fogadása spontán lesz, a culék részérõl megbecsülést fog kapni. Úgy fogják fogadni, ahogy megérdemli. Videó azonban nem lesz a tiszteletére, mert azt sem feledhetjük, hogy õ most ellenfélként érkezik, aki ki akarja ejteni a Barcelonát a Bajnokok Ligájából. Ha vége lesz a mérkõzésnek, majd meglátjuk a közönség reakcióját.”

„Pep pontosan tudja, hogy számára a Barça ajtaja mindig nyitva lesz.”

Alves

„Remélem, hogy hosszabbítani fog, mi arra kértük, hogy maradjon. Remek idényen van túl, ha pedig mindkét félnek közösek a céljai, akkor könnyû megoldásra jutni.”