Alves egészen közel a hosszabbításhoz

Javuló teljesítmény - helyettes nélkül | 9 milliót kaphat évente

Az elmúlt hetekben pozitív irányban alakultak a tárgyalások a Barcelona és Daniel Alves között, így pillanatnyilag jókora esély mutatkozik arra, hogy a brazil jobbhátvéd maradjon a klubnál a következõ évekre is. A 32 éves Alves évi 9 millió eurót kereshet és a kontraktus 2+1 évre szólhat.

Bár Alves szerzõdéses ügyei már hónapok óta zajlanak különbözõ státuszokkal és várható végkifejletekkel, a legfrissebb információk arra mutatnak, hogy a játékos marad, ráadásul 2+1 évre. Alves malmára hajtotta a vizet az elmúlt idõszakban, hogy nincs igazi helyettese, legalábbis Luis Enrique nem bízik Montoyában és Douglasban, a klub a nyáron nem tud igazolni senkit, ráadásul ha csak róla beszélünk, az õ a teljesítménye is feljavult.

Azt nem lehet ugyanis elvitatni Alvestõl, hogy a tavaszi szezonban kifejezetten jó teljesítményt nyújt, döntõ jelentõségû megoldásai vannak, és a munkabírása is emlékeztet a korábbi években látott Alvesére. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy õ Lionel Messi talán legjobb barátja az öltözõben, és a pályán is jól megértik egymást ugyanazon az oldalon.

Mindezek eredménye, hogy a Barcelona egészen 9 millió euróig emelte az ajánlatát, és ezzel együtt tartja a 2+1 éves idõtartamot is. Ezt pedig a várakozások szerint a játékos elfogadhatja.

Nem lehet kizárni persze még egy fordulatot, de az szintén a megegyezés felé mutat, hogy a klub sikereket érhet el idén, maga a játékos pedig jól érzi magát mind a csapatnál, mind a városban.