Lucho: „Nem a revánsért megyünk”

Le akarják zárni a bajnokságot | Történelmi év kapujában vannak

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique Martínez szerint a holnapi Atlético Madrid elleni meccs egy döntõvel ér fel, melyet meg szeretnének nyerni, lezárva így a bajnokságot. A tréner dicsérte az ellenfelet, amely Simeonéval remek éveket fut. Lucho szerint a Barcelona háza táján nincs bosszúállási vágy a tavalyi, utolsó fordulóban történtek miatt. A mester többek között beszélt Suárezrõl, és az esetleges történelmi jelentõségû évérõl is.

Kemény meccsre számít

„Az Atlético Madrid kiváló éveket fut Diego Simeonéval, aki egy zseniális edzõ. Klasszis játékosok alkotják a csapatot, holnap pedig a Calderónban egy döntõt játszunk, ahol le szeretnénk zárni a bajnokságot. Kemény és érdekes találkozó lesz, de ugyanolyan mentalitással és felfogással fogunk pályára lépni, mint minden meccsünkön év eleje óta. Ennek eredménye az, hogy most pontot tehetünk egy roppant nehéz bajnokság végére. Kiváló formában van a csapatom, a játékosaimnak pedig nincs szükségük semmilyen plusz motivációra, sikeréhesek vagyunk!”

Nincs bosszúállási vágy

„Tavaly az Atlético az utolsó fordulóban tudta megnyerni a bajnokságot a Camp Nouban. Részünkrõl azonban nincs bosszúállási vágy, hiszen egy nagyon sikeres szezon végén megnyerték a ligát, de ez már történelem. Minden játékosom azon van, hogy felemelhessük a bajnoki trófeát. Mentálisan is nagyon sokat jelentene egy ilyen nehéz szezon végén, ha mihamarabb lezárulna a bajnokságért folytatott harc. Az öltözõben kiváló a hangulat, mindenki nagyon motivált, szinte euforikus állapot uralkodik, de kellõen óvatosak vagyunk, hiszen még semmit nem nyertünk idén.”

Suárezrõl

„Meglátjuk, hogy játszik-e holnap, ki fogjuk kérni az orvosi stáb véleményét. Már sokkal jobban van, túl volt terhelve kissé, de meglátjuk, mik a lehetõségeink.”

Unzué szerepe a sikerekben

„Ahhoz, hogy edzõként sikeres légy, a legkiválóbb emberekkel kell magad körülvenni. Unzué nem csak egy ember a segítõim közül, õ az igazi jobb kezem, nélkülözhetetlen tagja a szakmai stábnak. A csapat és az edzõ stáb tagjai zseniális emberek, akik egy célért dolgoznak, egy filozófiával.”

Az elsõ éve egybõl történelmi jelentõségû lehet

„Olyasvalaminek vagyunk a kapujában, amely eddig csak egyszer fordult elõ a klub történetében. Most meg van a lehetõségünk a triplázásra, de elõttünk van három döntõ jelentõségû találkozó. Ettõl függetlenül csodálatos, hogy sikerült kivívni ezt a kedvezõ helyzetet.”

Véleménye Ancelotti helyzetérõl

„Nincs véleményem errõl…”

Írta: Debreczeni Márk