Cillessen lesz Bravo utóda

12 millió eurót fizetnek érte | Szerdán még véd az Ajaxban

Minden jel szerint Jasper Cillessen lesz a Barcelona második kapusa a következõ években, miután a klubvezetés megállapodott az Ajax Amsterdammal a holland kapus megvásárlásáról, aminek alapján Cillessen 12 millió euróért igazol Barcelonába még ezen a héten. Ugyanezzel a lendülettel válik majd hivatalossá Claudio Bravo távozása Manchesterbe.

A megállapodás teljes a klubok között, a játékossal azonban még nem egyezett meg a katalán klub, így néhány további tárgyalás szükséges, de ennyi idõ még van is a transzfer lezárására. Az Ajax-szal való megbeszélések részeként ugyanis a Barcelona belement abba, hogy Cillessen ezen a héten szerdán még pályára lépjen piros-fehér mezben a Rostov elleni Bajnokok Ligája playoff mérkõzésen, és csak ezt követõen igazol majd Barcelonába.

Joggal merülhet fel sokakban a kérdés, hogy ezek után Cillessen hogyan játszhat a BL-ben a Barcelona mezében, de emiatt nem szükséges aggódni, ugyanis a BL normatívája alapján ha valaki csak a selejtezõkben vagy a playoff körben lép pályára egy csapat mezében, attól még a torna késõbbi szakaszában pályán lehet más klub tagjaként is.

A 27 éves Jasper Cillessen tehát szinte biztos, hogy a Barcelona játékosa lesz a következõ napokban.