Amikor a Ligák elúsznak: 2-0

Esélyt kaptak, nem éltek vele | Neymart kiállították | Sok volt a hiányzó

Óriási lehetõséget hibázott el a Barcelona azzal, hogy a Real Madrid Atlético elleni botlása után nem tudott gyõzni Málagában, sõt a vereséggel még nõtt is a hátránya a fõvárosiakkal szemben. Ez volt a nagy lehetõség, amit meg kellett volna ragadni, talán a hiányzók miatt, talán tõlük függetlenül azonban ez nem sikerült. A gyenge bajnokjelöltek Ligájában még mindig a Barcelona tûnik a gyengébbnek, és kérdés, hogy lesz-e esélye arra, hogy ezt a botlást feledtesse.

A Barcelona nagy lehetõséghez jutott azzal, a Ligában, hogy a Real Madrid nem tudott nyerni hazai pályán az Atlético Madrid ellen, hiszen egy málagai gyõzelemmel be lehetett hozni a két pontos hátrányt – nem számolva a Madrid elmaradt meccsével. A katalán csapat Piqué, Rakitic és Iniesta nélkül is dominálni tudott a Rosaledában, Suárez révén tiszta helyzete is volt, de Kameni – ahogyan sok más esetben már megtette, ezúttal is bemutatott egy bravúrt.
A Málaga ugyan nem játszott különösen veszélyesen, de stabilan állt a lábán, a Barcelona messze volt attól, hogy kényelmesen érezze magát a pályán. Mert bár a legerõsebb támadósor pályán volt, lehetett érezni azt, hogy a középpályán nem olyan stabil a csapat Iniesta és Rakitic hiányában. A meccs feletti kontroll így messze nem volt olyan erõs,

Suárez ziccerén felül még egy nagy lehetõsége volt a Barcelonának, Messi kiugratása után André Gomes is megszerezhette volna a vezetést, õ azonban elengedte a lehetõséget, amit a túloldalon Sandro nem tett meg. A tavaly még Barcelonában futballozó csatár remek ütemben ugrott ki egy hosszú indításra – Mathieu beragadt – így teljesen üresen szembe került Ter Stegennel, és a rövid sarokba lõtt. Védelmi figyelmetlenség, 1-0!

A kapott gólhoz bár kellett egy megingás is, az is nyilvánvaló volt, hogy a csapat nem úgy áll a lábán, mint kellene, és ebben jelentõs szerepe volt a középpálya súlytalanságának.

A szünetben azonnal kettõt cserélt Luis Enrique, jött Sergi Roberto Mathieu helyett, és Iniesta André Gomes helyére, hogy fordítson a játékon, ám ez nagyobb részt nem sikerült. A Barcelona támadott, de játékban nem volt továbbra sem olyan összeszedett, mint ebben a helyzetben kellett volna, amikor pedig már éppen sorozatban jöttek a helyzetek, Neymar sárga laposan ütközött Llorentével, és megkapta a második lapját. Ezzel a Barcelona 10 emberre fogyatkozott a 65. percben, és jelentõs mértékben elúsztak az esélyei, hogy megnyerje a meccset.

A továbbiakban a Barcelona ugyan támadott, és idõrõl idõre helyzetei is voltak, hogy egyenlítsen, de ez nem sikerült, az utolsó percekben ráadásul Jony egy kontra végén 2-0-ra alakította az eredményt. Hogy megérdemelt-e? Nem biztos, viszont az is igaz, hogy a Barcelonának ezt a meccset mindenképpen meg kellett volna nyernie úgy, hogy a Madrid nem gyõzött. Mindegy, hogy ki volt bevethetõ, aki bajnok akar lenni, ilyen lehetõségben nem hibázhat.

Aki az ilyen esélyeket hagyja elúszni, alapvetõen nem érdemli meg a bajnoki címet – függetlenül attól, hogy milyen képességû a fõ riválisa. Esély persze még lehet, de egyáltalán nem biztos, hogy tényleg lesz.

Málaga – FC Barcelona: 2-0 (1-0)
Málaga, La Rosaleda
25.000 nézõ
Vezette
: Gil Manzano

Málaga: Kameni, Rosales, Llorente, Luis Hernández, Ricca; Camacho, Recio, Fornals, Juankar, Juanpi; és Sandro

FC Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Umtiti, Mathieu (Sergi Roberto 46′); Busquets, André Gomes, Jordi Alba, Denis Suárez (Iniesta 46′) – Messi, Luis Suárez és Neymar.

Gólok: Sandro (32′), Jony (90′).