Inter – Barcelona: nemcsak a pályán találkoznak

Célkeresztben Lautaro Martínez, Vidal és Rakitic - Todibo is szóba kerülhet Milánó másik felében

 

 

 

 

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső Barcelona az Internazionale vendége lesz. A mérkőzésnek az olaszok számára lesz igazán nagy tétje, azonban a zöld gyepen kívül is történhetnek fontos események a legutolsó hírek szerint.

Conte vezetésével az Inter nagyon összeállt erre a szezonra, vezetik az olasz bajnokságot, és amennyiben legalább ugyanannyi pontot szereznek az utolsó fordulóban, mint a Dortmund, akkor továbbjutnak a BL halálcsoportjából.

A kissé váratlanul sikeres ősz egyik fő letéteményese az argentin Lautaro Martínez, aki  a bajnokságban 8, a BL-ben pedig 5 találatnál jár, és gyilkos kettőst alkot Lukakuval az Inter csatársorában. A teljesítménye nem kerülhette el az európai topklubok, így a Barcelona figyelmét sem, mivel a katalánok kimondva kimondatlanul – elsősorban az uruguayi klasszis életkora miatt – megkezdték a felkészülést a Luis Suarez utáni korszakra, a 22 éves argentin pedig az ideális jelöltek egyike.

Kivásárlási ára azonban nem kevés: mintegy 110 millió euro. A katalánok szerencséje, hogy az Inter igen élénken érdeklődik a chilei Arturo Vidal iránt, aki többször kijelentette, hogy amennyiben nem tudja növelni a játékperceit a Barcelonában, úgy kénytelen lesz odébbállni. Ivan Rakitic helyzete szinte napról napra változik: hol arról szólnak a hírek, hogy távozik januárban – akár az Interhez is-, hol arról, hogy marad. A fentiek tükrében van bőven megbeszélnivalója a két klubnak egymással, és adott esetben a Vidal-Rakitic duó, no meg némi készpénz is landolhat Milánóban Martínezért cserébe.

Nem az Inter lehet az egyetlen tárgyalófél a Barcelona számára az olaszországi kirándulás során: Jean-Clair Todibo iránt ugyanis Milánó másik csapata, az AC Milan érdeklődik. A 19 éves hátvéd egyelőre nem győzte meg Ernesto Valverdét, fejlődése nem az elvárt ütemben halad, ezért került szóba a kölcsönjáték, de akár a végleges eladás is. A Milannak a hírek szerint a Leverkusennel kell megküzdenie a fiatal francia játékjogáért.

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van!