Messi megerősítette a fizetéscsökkentést és reagált a korábbi hírekre

Sosem volt róla szó, hogy ne akarták volna a fizetéscsökkentést

Délután a klub szűkszavúan ugyan, de végül hivatalosan bejelentette, hogy a játékosok belementek a fizetésük 70%-os csökkentésébe a járvány miatt kihirdetett szükségállapot végéig, Lionel Messi pedig, mint a csapat kapitánya most ezt egészítette ki az első csapat játékosainak nevében megjelentetett rövid üzenetben – közben a sorok között újra üzenve a klubnak, nem jó értelemben…

Messi ugyanis tisztázta és egyúttal cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint előbb nem akartak, vagy csak kisebb mértékű fizetéscsökkentésbe akartak belemenni, e hírek kapcsán pedig újra a klubra mutatott, hogy feleslegesen presszionálták őket, miközben ők is a legjobb megoldást keresték. Ez már nem az első, de sajnos biztosan nem is az utolsó kardváltás a vezetőség és a játékosok között, és elég sajnálatos, hogy még ilyen helyzetben sem sikerült klubon belül tartani az ügyet.

Messi Instagramon megjelentetett üzenete:

„Rengeteg mindent írtak és mondtak az FC Barcelona első csapatáról a játékosok fizetéseit illetően a szükségállapot ideje alatt. Mindenek előtt tisztázni akarjuk, hogy mi mindig is a fizetéscsökkentés mellett voltunk, mert tökéletesen megértjük, hogy ez egy kivételes helyzet és mi MINDIG ott voltunk az elsők között, akik segítették a klubot, amikor erre kértek minket. Néha magunktól is megtettük ezt, amikor úgy gondoltuk, hogy szükséges vagy fontos.

Ettől függetlenül nem lep meg minket, hogy a klubnál voltak olyanok, akik mikroszkóp alá akartak tenni és nyomás alá helyezni minket, hogy olyat tegyünk, amit egyébként mindig is meg akartunk tenni.

Igazság szerint, ha a megegyezés késett is az elmúlt néhány napban, az azért volt, mert egy olyan megoldást akartunk találni, ami segíti a klubot és az alkalmazottakat is ilyen nehéz időkben.

A mi részünkről most érkezett el a pillanat, hogy bejelentsük, amellett, hogy a fizetéseinket 70%-kal csökkentjük, hozzá fogunk járulni a klubalkalmazottak fizetésének kiegészítéséhez, hogy mindannyian 100%-át tudják keresni az eddigi keresetüknek.

Ha eddig nem beszéltünk, az azért volt, mert a legfőbb prioritásunk az volt, hogy olyan megoldást találjunk, ami valójában segít nem csak a klubnak, hanem azoknak is, akiket a legjobban érint ez a szituáció.

Nem szeretnénk anélkül elbúcsúzni, hogy a legjobbakat és sok erőt kívánjunk az összes culénak, akik most ezen a nehéz időszakon mennek keresztül, ahogy azoknak is, akik türelmesen várnak otthonaikban a krízis végére várva. Nemsokára túl fogunk jutni ezen és együtt fogjuk ezt megtenni.”