BL-sorsolás: Budapestre jön a Barcelona!

A Fradi mellett a Juventus és a Dinamo Kijev lesz az ellenfél

Ma 17:00-kor Genfben tartották a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. Az FC Barcelona ‘G’ jelű kvartett mérkőzésein lép majd pályára a Juventus, a Dinamo Kijev és a Ferencváros ellen. A csoport egyik legérdekesebb párharca a Juventus elleni mérkőzés lesz, ahol mindenki Lionel Messi és Cristiano Ronaldo újabb csatájára fog figyelni. Magyar szempontból viszont kiemelten fontos, hogy a Barcelona ellenfelei között megtalálható a BL-be 25 év után újra bejutó Ferencváros is.

A második kalapba kerülésnek köszönhetően szinte elkerülhetetlenné vált, hogy a Barça legalább egy komolyabb ellenfelet kapjon már a csoportkörben. Az első kalapban is volt eltérés az egyes csapatok erősségét illetően – hiszen itt kapott helyet a Liverpool és a Bayern München mellett Zenit és az FC Porto is – de végül az olasz bajnok, a Juventus került ki ellenfélként a lehetséges együttesek közül.

A harmadik kalapból a Dinamo Kijev érkezik ellenfélként, akivel utoljára 2009/10-es szezonban találkozott a katalán gárda. Akkor oda-vissza sikerült legyőzni kelet-európai ellenfelét a Barcelona csapatának. Az ukrán ezüstérmes két sikeresen megvívott selejtező párharcnak köszönhetően jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A selejtező során a holland AZ Alkmaart és a belga Gent csapatát búcsúztatta.

A negyedik számú tagnak a magyar bajnok, az FTC érkezett a csoportba. A Fradi 1995/96-os szezon óta először szerepel a legrangosabb európai sorozatban. A zöld-fehérek négy bajnokot búcsúztattak a selejtező során, köztük a skót bajnok Celticet és a horvát első, Dinamo Zagrebet.

barca maszk

A végleges menetrend az Európa Liga holnapi sorsolását követően fog kialakulni.

Csoportok:

 

***