Kik játszottak a Barçában és a Romában is?

Czibor, Pep, Giuly, Bojan, Keita, Vermaelen, Digne...

Számos nagyszerű focista focizott a Barcelonában vagy a Romában, de kevés olyan, aki mindkét csapatban is pályára lépett. Nézzük meg a Bajnokok Ligája negyeddöntője előtt a párharchoz kapcsolódóan, hogy kik is azok a játékosok, akik ezt elmondhatják magukról.

Czibor Zoltán

Világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó, az Aranycsapat tagja. Ő volt a Barcelona legendás három magyar támadójából az egyik az ’50-es években. A Romában mindössze két mérkőzésen játszott 1956-ban, majd a katalán csapat erősítette 1958 és 1961 között.

Pep Guardiola

Habár már a Bajnokok Ligája mezőnyében lévő másik csapatnál, a Manchester Citynél edző, a Barcelonában több, mint tíz évig játszott Guardiola 1990 és 2001 között. Utána a Romában egy szezont töltött, később pedig a katalánoknál mindent elért, amit egy edző elérhet.

Giuly

A francia labdarúgó a 2006-os Bajnokok Ligája-döntőben kezdett a Barcelona színeiben, amit meg is nyertek a katalánok, majd egy szezont maradt még a csapatban, utána pedig a Romába igazolt. A Barcelonában Frank Rijkaard edző kezei alatt 2004 és 2007 között kulcsjátékosnak számított a gall.

Bojan Krkic

A Barcelona történelmének legfiatalabb labdarúgójaként szerzett gólt 17 évesen a Ligában és a Bajnokok Ligájában is. Bojan négy évet töltött a Barcelona első csapatánál, mielőtt Rómába szerződött. Jelenleg a Deportivo Alavés csapatában játszik kölcsönben, egyébként klubja az angol Stoke City.

Keita

A Roma jelenlegi sportigazgatója vitte Sevillába, majd a sevillai kaland után ő lett a Guardiola-éra első igazolása. A Romában két évet játszott az afrikai középpályás, aki ugyan fontos játékos volt Guardiolánál, de állandó kezdőnek sosem számított. Így is nagyon sok mérkőzésen lépett pályára, legfőképp csereként.

Vermaelen

 

A Barça még sosem vesztett vele bajnoki mérkőzést… Habár nem is sok bajnokin léphetett pályára a belga csapatkapitány, legfőképpen a sok sérülése miatt. Vermaelen 2014 nyarán érkezett a Barcelonába, majd a 2016/2017-es szezonban a Romában játszott kölcsönben.

Digne

 

Digne 2016 nyarán érkezett a Barçába, miután egy évet töltött az olasz fővárosi csapatban. Mielőtt a Barcelona leigazolta volna, a Roma színeiben kétszer is játszhatott a katalánok ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, és megkapta azt a nemes feladatot, hogy Messi oldalán védekezzen… Szinte biztos, hogy jobban szeret Messivel azonos csapatban lenni.