Rakitic és Coutinho is utazik Eindhovenbe

Luis Suárez és Cillessen ellenben sérülés miatt nem | Arthur elővigyázatosságból pihen

Kihirdette az utazó keretét a szerda esti, PSV Eindhoven elleni BL-mérkőzésre Ernesto Valverde vezetőedző, melybe az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Ivan Rakitic és Coutinho is bekerült. Nem lesz ott ellenben Hollandiában az uruguayi Luis Suárez, a holland Jasper Cillessen, valamint a brazil Arthur Melo sem. 

A 21 fős keret tagja tehát Rakitic és Coutinho is, illetve utazik Eindhovenbe a B csapatból 5 fiatal, név szerint  Iñaki Peña, Jokin, Miranda, Riqui Puig és Chumi. Ami a horvát játékost illeti, Rakitic a spanyolok elleni válogatott meccsen sérült meg másfél hete, míg a brazil Coutinhónál még az Inter elleni, olaszországi mérkőzés után diagnosztizáltak izomsérülést az orvosok. A hétfői edzést mindketten teljes értékűen abszolválták, és meg is kapták az orvosi engedélyt a játékra.

Ennek ellenére nem lehet felhőtlenül boldog Ernesto Valverde vezetőedző, ugyanis a sérültek listája összességében így is terebélyesedett. Samper és Vermaelen már eddig is sérült volt, hozzájuk csatlakozott a hétvégén Rafinha és Sergi Roberto, ráadásul a következő hetekben Luis Suárez és Jasper Cillessen játékával sem számolhat a spanyol tréner. Az uruguayi csatár térdproblémákkal küzd, és nagyjából 2 hétig lesz harcképtelen, míg Cillessen az Atlético elleni találkozó előtt észlelt fájdalmat a combjában. A hétfői, alaposabb vizsgálatok kiderítették, hogy a németalföldi hálóőr kisebb mértékű izomszakadást szenvedett, a rehabilitáció ideje várhatóan 2-3 hétig tart majd.

A többiektől külön kezelendő a súlyosságát illetően Arthur Melo esete, ugyanis a brazil csak elővigyázatosságból nem utazik Eindhovenbe. Arthurnak fájdalmai vannak a combjában, ám sérülésről nincsen szó, így egyelőre csak a szerdai összecsapást kell kihagynia a középpályásnak.

A PSV elleni utazó keret: Ter Stegen, Iñaki Peña (30), Jokin (31), N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Messi, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Munir, Vidal, Umtiti, Aleñá (26), Miranda (27), Riqui Puig (28) és Chumi (36).

Ajándékot keresel Karácsonyra magadnak vagy másnak? Vagy csak szükséged lenne egy táskára, ami ráadásul egyedi és Barçás? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped!