Hivatalos: zárt kapus lesz a Barça – Napoli

A Generalitat de Catalunya kedden úgy döntött, hogy a Barcelona – Napoli Bajnokok Ligája meccset zárt kapuk mögött kell majd lejátszani. A Barcelona elfogadta a döntést.

A megbeszélés 9 órakor kezdődött, és nem is húzódott el. Túl sok vita vagy nézetkülönbség nem alakult ki. Az óvatos álláspont győzött, a Barcelona nem akart szembe menni a kormányzati szándékkal.

A meccsre eladott jegyek árát visszatérítik, ami a klubnak mintegy 4,5 millió eurós bevétel kiesést jelent. Bár az értékesítést még nem zárták le, ez órákon belül meg fog történni, és végül senki nem lehet majd ott a Camp Nouban. A korábban eladott jegyek árát a klub visszatéríti.

A Katalán Kormány elsősorban elővigyázatosságból döntött így, a Barça pedig elfogadta a döntést. Egyelőre sem Katalónia, sem Nápoly környéke nem számít különösen veszélyeztetett zónának a koronavírus miatt, de Olaszország általában az, és Spanyolországban is erősödőben van a járvány.

A döntésnek nyilvánvalóan sportszakmai következményei is lehetnek, mert közönség nélkül nehezebb dolga lesz a Barçának a Napoli ellen. A párharc 1-1-ről folytatódik, a tét a nyolc közé jutás.

Benne van a pakliban az is, hogy a közeljövőben spanyol bajnokikat is zárt kapuk mögött fognak megrendezni.