Augusztus 7-én folytatódhat a BL – a Lyon elnöke szerint

Az Olympique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas egy televíziós interjúban elpletykálhatta azt, ami egyelőre nem volt hivatalos, a Bajnokok Ligája folytatásának a dátumát.

Az RTL-nek adott nyilatkozatban elhangzottak alapján a dátum augusztus 7. péntek, és mivel már csak négy nyolcaddöntő visszavágóját kell lejátszani, a Barcelona is feltehető, hogy ekkortájt lépne pályára.

“A Juventus elleni mérkőzés már meg van erősítve augusztus 7. péntekre, Torinóban, zárt kapuk mögött. Ha a fellebbezéseinknek nem lesz eredménye, akkor ez olyan lesz, mintha vágóhídra küldenénk a Lyont és a PSG-t más csapatok elé, akiknek olyan felkészülésük lesz, ami nekünk nem.”

– mondta Aulas, akinek a fő problémája az, hogy a francia bajnokságot befejezettnek nyilvánították, és már egyetlen meccset sem rendeznek meg – szemben például a spanyol bajnoksággal, ahol várhatóan június 20-tól folyamatosak lesznek a fordulók, és a csapatok játékban lehetnek.

“Ez a válság, egy 900 millió eurós veszteséget feltételez június 30-ig a francia futballnak. Egy életre meghatározhatja a sorsunkat. Nem tudom, hogy ki élheti túl. De nem volt semmilyen kötelezettség, hogy ezt kell csinálnunk, és Európában mi vagyunk a kivételek.”

A Barcelonának a Napolival szemben kell majd helyt állnia, 1-1-es odavágó után hazai pályán kiharcolni a továbbjutást a legjobb nyolc közé. Ha a dátum beigazolódik, az körülbelül azt jelentené, hogy heti két bajnoki fordulóval számolva éppen befejeződne a spanyol bajnokság a BL folytatása előtt. De ehhez az kell, hogy június 20-án valóban kezdődjön újra a Liga.

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!