Augusztusban folytatódik a Bajnokok Ligája

A Camp Nouban fogadhatja a Barcelona a Napolit

A Bajnokok Ligája még márciusban, a nyolcaddöntők során szakadt félbe a COVID-19 miatt, és ugyan az UEFA várhatóan csak holnap fogja hivatalos formában is bejelenteni a sorozat küzdelmeinek folytatását, a lebonyolítás részletei már kiderültek. Négy párharc esetében csak az odavágó mérkőzést játszották le, köztük van a Barcelona – Napoli is, ahol az Olaszországban elért 1-1-es döntetlen után a barcelonai visszavágó következhet.

A tervezett menetrend szerint az elmaradt nyolcaddöntőket a visszavágók eredeti helyszínein, augusztus 7-én és 8-án rendezik majd meg. Feltehetően zárt kapuk előtt zajlanak majd az események, de a semleges helyszínhez képest mindenféleképpen pozitív változás, hogy a visszavágókra nem teljesen vesztik el a csapatok a hazai pálya adta előnyöket.

A nyolcaddöntők után Lisszabonba, azon belül is Benfica stadionjába költözik a Bajnokok Ligája, ahol egy 12 napos minitorna résztvevői közül kerül majd ki a végső győztes. A párharcok egy mérkőzésen fognak eldőlni, ami a BL eddig lebonyolításához képest újdonságnak számít.

Jelenlegi információk szerint a tornán nem lehetnek nézők az Estádio da Luz stadionban, de nem tartható kizártnak, hogy a portugál kormány a minitorna idejére már engedélyezni fogja – korlátozott számban és az előírásokat betartva – a helyszíni szurkolás lehetőségét.

Tervezett menetrend:

Negyeddöntők: augusztus 12-15
Elődöntők: augusztus 18-19
Döntő: augusztus 23

Az UEFA holnaptól kezdődően két napos online konferenciát tart, ahol többek közt elfogadják majd a Bajnokok Ligája idei és jövő évi menetrendjét is. A konferencia első napján Aleksander Čeferin, a szövetség elnöke online sajtótájékoztatót tart majd végrehajtó bizottság döntéséről a BL-t illetően. A sajtótájékoztatót élőben közvetítik majd az UEFA.com oldalon.

Időpont: június 17. 15:30

***