380 “néző” lesz a Camp Nouban, a Napoli nem is edz a stadionban

Két nap maradt a Barcelona Bajnokok Ligája folytatásáig, amikor eldől, sikerül-e legalább a legjobb nyolc közé bejutnia a katalán csapatnak. A Napoli pénteken nap közben érkezik, de nem is fog edzeni a Camp Nouban.

A dél-olasz csapat pénteken délelőtt még a saját edzőközpontjában fog dolgozni, ezt követően ebédel és repül el Barcelona felé az egész küldöttség. Onnan egyenesen a szállodájukban mennek. A csapat kizárólag a hoteljében és a stadionban fog megfordulni, szigorúan tartani fogják a szükséges protokollt. Így miután a repülőről leszálltak, és elmentek a szállásukra, pénteken este csak azért mennek majd el a Camp Nouhoz, hogy a tradicionális stadion bejáráson részt vegyenek, ismerkedjenek a pályával, majd miután Gennaro Gattuso vezetőedző és egy játékos sajtótájékoztatót adott, vissza is térnek a hotelbe. De Barcelonában edzeni nem fognak.

Szombaton elviekben a csapat végig a szállodájában lesz, és csak a meccsre megy el a Camp Nouhoz. A Napolinál a legfőbb kérdés az, hogy a csapat kapitánya, Lorenzo Insigne pályára tud-e lépni, mert sérüléssel bajlódik, ám könnyen lehet, hogy sérülten is vállalná a játékot, lévén hogy a Napoli számára történelmi esély ez a meccs, a Napoli ugyanis még soha nem jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Barcelonában csak a stadion nagyságában bízhat mindenki – a csapat képességein felül – , mert hogy szurkolók nem lesznek a stadionban – szemben a nápolyi odavágóval. Illetve lesznek sokan, de mégis kevesen: a csapatok hivatalos küldöttségei, játékosok, edzők, klubvezetők, biztonsági emberek, kameramanok, újságírók, fotósok, UEFA küldöttek együtt összesen lesznek 380-an a Camp Nouban.