Az UEFA megnyitja a stadionokat… 30%-os telítettségig, a hazaiak számára

Az UEFA a csütörtökön délután tartott Bajnokok Ligája sorsolással együtt arról döntött, hogy lehetőséget ad a szurkolóknak és a kluboknak, hogy a stadionokba visszatérhessenek a nézők.

A döntés minden országban csak akkor mehet át a gyakorlatba, ha az adott ország döntéshozói is engedélyezik a stadionok látogatását, egyéb esetben nem. A stadionokat az adott nézőtér harmadáig, egészen pontosan 30 százalékáig lehetne feltölteni szurkolókkal, tehát ennek megfelelően lehetne eladni a jegyeket is – az egészségügyi szabályok betartásával, távolságtartással, maszk viseléssel.

Fontos kitétel azonban az UEFA szabályozásában, hogy a kapu nyitás csak a hazai szurkolókra igaz, magyarán vendég szurkolók nem is utazhatnának és nem is léphetnének be a stadionokba. Feltételezhető, hogy így a hazai klubok nem fognak nyitni vendég szektorokat, hiszen ezáltal növelni tudják a hazai szurkolók számát a stadionban. Ez különösen a budapesti Ferencváros – Barcelona mérkőzés esetében érzékeny kérdés a Barcelona szurkolók számára.

fc barcelona maszk