Jó teljesítmény nélkül: Benfica – Barcelona értékelő

Az FC Barcelona nagyon gyenge játékkal három-nullás vereséget szenvedett a Benfica otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Ennek a vereségnek köszönhetően óriási bajban vannak a katalánok, hiszen 2 kör után 0 ponttal, rúgott gól nélkül az utolsó helyen állnak az E csoportban. A Ti értékelésetek összesítését is megtaláljátok a cikkben, pontozni pedig ezen elvek alapján szoktunk.

Még nem látszik a fény az alagút végén: 3-0-s vereség a Benfica ellen

Ami az olvasói értékelőt illeti: soha nem fordult még elő a közvélemény kutatásaink során, hogy összesítésben legalább egy játékos vagy az edző 3-as alatti pontértéket kapjon. Ez most megtörtént, ráadásul Luuk de Jong a ,,botrányos” szintre csúszott le Ronald Koemannal együtt, míg honfitársukat, Frenkie de Jongot tartottátok a csapat legjobbjának Araújoval karöltve. Az alábbi grafikonon láthatjátok a végeredményt, utána pedig a szerkesztőség véleménye olvasható.

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 5

A Cádiz elleni mérkőzéssel ellentétben ezúttal a német hálóőr nem tudta megmenti a csapatot. A kapott gólokért talán nem lehet felelősségre vonni – más kérdés, hogy jobb formájában talán az első gól nem gól – , azonban a 2. félidőben egy pocsék kifutást követően kizárólag a szerencsén múlott az, hogy nem találtak be a hazaiak. 33 passzából 26 volt pontos és bemutatott 3 védést.

Dest: 5

Ezen a találkozón is bal oldali szélső védőként játszott kényszerből. Az első játékrészben volt veszély a játékában, egy kicsit tudta segíteni a támadásokat, de tőle sem láttunk kulcsfontosságú/kiemelkedő megmozdulást. Csak 1 sikeres cselt mutatott be, 11 párharcából hatot elbukott. Az összecsapás végén az ő kezezésének köszönhetően jutott büntetőhöz a Benfica.

Piqué: 4

Piqué minden bizonnyal nem fogja kitenni az ablakba ezt a teljesítményt. 30 perc alatt sikerült majdnem kiállítatnia magát, sárga lappal a birtokában elkövetett egy olyan faltot, aminek eredményeként már nagyon korán emeberhátrányba kerülhetett volna a csapat, de szerencséjére nem kellett elhagynia a játékteret. Ronald Koeman nem akart kockáztatni, ezért a 33. percben lecserélte őt.

Eric García: 3

A spanyol játékos gyenge teljesítményt nyújtott ezen az estén. Az első kapott gól elsősorban az ő lelkén szárad. Folyamatosan lemarad, ütemtelenül érkezik, rosszul helyezkedik, elnyomják, a párharcait pedig elveszíti. A 87. percben 2. sárga lapjának köszönhetően kiállította a játékvezető. 6 meccs alatt már kétszer ment idő előtt zuhanyozni, ebben a tekintetben „rekorder”. Egyenlőre csalódás, meglátjuk, hogy a jövőben képes lesz-e fejlődni.

Araújo: 6

Araújo sem remekelt ezen a napon, de ő legalább nem vétett komoly/sok hibát. 12 párharcából csak négyet veszített el, illetve végrehajtott 2 tisztázást. 5 légipárbajából csupán kettőt vívott meg sikerrel. Nem ő volt a leggyengébb láncszem, a védelemből az ő játékára lehet a legkevesebb panasza a gránátvörös-kékek szurkolóinak.

Sergi Roberto: 4

Ezen a mérkőzésen újabb példáját láthattunk annak, hogy Roberto alkalmatlan szélsővédőnek. Nem tudja biztosítani a szélességet és minimális szinten sem képes segíteni a támadásokat. 90 percen keresztül teljesen hasztalan és észrevehetetlen volt, ráadásul kihagyott egy hatalmas gólszerzési lehetőséget. Sokkal jobb döntés lett volna Minguezát játszatni ezen a poszton.

Frenkie de Jong: 6

A holland középpályás volt a Barcelona legveszélyesebb embere támadásban. Csupán az ő mélységi befutásai és az abból adódó helyzetek jelentettek veszélyt a portugálok kapujára. 3 kialakított helyzet, háromból három pontos hosszú passz és 3 kulcspassz fűződik a nevéhez. 11 párharcából nyolcat megnyert. A kapu előtt azonban tőle is hiányzott a pontosság. Azon kevesek egyike, aki meccsről meccsre stabilan hozza a jó teljesítményt.

Pedri: 6

Pedri sérülését követően egyből a kezdőcsapatba került, átlagos teljesítménnyel rukkolt elő. Frenkie de Jongnak egy gólpassz értékű átadást adott az összecsapás elején, de azt a helyzetet sem sikerült gólra váltani. Ezen kívül is adott olyan passzokat, amivel előrébb vitte az adott támadást. Az eredmény alakulása rajta múlott a legkevésbé, ő legalább hozta a kötelező minimumot.

Busquets: 5

A rutinos középpályás sem tudta azt hozni, ami tőle elvárható lenne. Nem dolgozott ki helyzetet és kulcspasszt sem osztott ki. Nem tudott pozitív hatással lenni a csapat játékára.

Memphis: 4

Memphis ezen a találkozón is a katalánok támadásainak fókuszpontja volt, sokat lépett vissza labdáért. Próbálkozott becsülettel, de a cselei, megoldásai nem ültek és rengeteg labdát veszített. Még az első félidőben nem tudta maga elé tenni a labdát, ezáltal kiszorított helyzetből lőtt kapura, ahelyett, hogy ziccerbe került volna. Kialakított 2 helyzetet és adott 2 kulcspasszt is, viszont 8 beadása közül egy volt pontos. Pazarul kezdett, azonban az elmúlt mérkőzéseken drasztikusan visszaesett a teljesítménye. Nagyon egyedül van, szinte mindent neki kellene megoldania, amire hosszú távon nem biztos, hogy képes lesz, ezért óriási szükség van a jelenleg sérült támadókra, illetve Ansu Fatira.

Luuk de Jong: 3

A holland támadóról ugyanaz mondható el, mint a korábbiakban. Alig találkozott a labdával, ezúttal csupán 8 pontos passzt és 15 labdaérintést jegyeztek fel a részéről. Az egyetlen erősségét, a fejjátékát sem sikerült kihasználni eddig, pedig beadások érkeznek szép számmal minden alkalommal. A helyzetkihasználása nagyon rossz, ezen az estén 2 ordító helyzetet puskázott el.

Cserék:

Gavi, Coutinho, Fati, Nico: 5

Egyik cserejátékos sem alkotott maradandót, nem tudták megváltoztatni a mérkőzés menetét.

Mingueza: –

Koeman: 2

Kívülről nagyon úgy tűnt, hogy Koeman nem tett hozzá semmit ehhez az összecsapáshoz. Képtelen érdemben kezdeni valamit ezzel a kerettel, a támadójáték esetleges, a szervezetlen védekezés miatt pedig hátul nagyon sebezhető a csapat. Az eredményeket és a játékot nem lehet csupán a keret hiányosságaival magyarázni. Könnyen lehet, hogy az októberi válogatott szünetet követően már nem ő lesz a Barcelona vezetőedzője.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!