Piqué kapta a legszebb érdemjegyet: Barcelona-Dinamo Kijev értékelő

Nem játszott látványosan, de győzni tudott a Barcelona a Dinamo Kijev ellen Piqué góljával 1-0-ra. A katalán középhátvéd lett nálunk a meccs embere, aki kiválóan játszott, de vannak, akikről kevésbé alkottunk jó véleményt. A Ti értékeléseiteket továbbra is várjuk, amihez segítség lehet a segédletünk, hogy milyen elvek alapján szoktunk pontozni.

A kezdőcsapat: 

Ter Stegen: 7

Nem volt sok dolga, gyakorlatilag védenie se kellett. A beadásokat lehúzta a levegőből, pontosan passzolt, igaz mindössze 15 átadása volt, de mindegyik csapattárshoz ment.

Mingueza: 5

Egy félidő jutott neki az este, amely alatt megnyert egy párharcot, de nem tudott többet hozzátenni a mérkőzéshez. Szürke volt, nem volt hatékony a támadásokban, ezért is cserélhette le Koeman. Ansu Fati állt be a helyére a szünetben.

Pique: 8

Jól helyezkedett a gól előtti szögletnél, és jól is ért a labdához, amelynek köszönhetően megszerezte a Barcelona idei első BL-gólját. Négy párharcot is megnyert az első félidőben. Mindig jól helyezkedett, megoldotta az egy az egy elleni helyzeteket is, tisztázott, ha arra volt szükség. Volt egy kétes eset a 65. percben, amikor úgy tűnt, hogy szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül ellenfelét, de nem lett belőle tizenegyes.

Lenglet: 6

Egy párharcot kellett megnyernie, azt sikerrel vette, illetve volt három szerelése is, de ezeken kívül nem sokat tett hozzá a mérkőzéshez.

Alba: 7

Voltak jó beadásai, amiből lett egy gólpassz is egy szöglet után kialakult szituációból. A második félidőre nem volt már annyira progresszív, valószínűleg a sérülése miatt. Az első játékrészben nyújtott teljesítménye alapján viszont jogosan illetheti őt dicséret.

Gavi: 5

Nem az ő meccse volt, összesen ötször veszítette el a labdát, és nem is tudta hatékonyan segíteni a támadásokat. Sergi Roberto állt be a helyére a 67. percben.

Busquets: 6

Nem voltak kulcspasszai, se látványos megmozdulásai. A középpályán talán rá jellemző legjobban, hogy beleszürkült a meccsbe.

Frenkie de Jong: 7

Az 52. percben nagyszerűen játszott össze Memphisszel, de ahelyett, hogy kapura lőtte volna, le akarta passzolni a labdát, pedig óriási terület volt előtte. Összességében sok momentuma nem volt, de mondhatni, hogy érdemben ő passzolt a legpontosabban a kapusokat és a védők hátra passzait leszámítva (92%).

Dest: 7

Ziccert hibázott a 36. percben: belelőtte a labdát Bushchanba. Az is jó kérdés, hogy milyen megfontolásból szánt neki jobbszélső szerepkört Koeman, de ezt egy jobb képességű támadó valószínűleg berúgta volna. Mingueza lecserélése után visszahúzódott az eredeti pozíciójába, jobbhátvédnek. Neki volt a legtöbb sikeres csele a mezőnyben (6).

Luuk de Jong: 4

Próbálkozott, de nem volt szerencséje. Három kaput nem találó fejese is volt az első játékrészben, illetve egy lövése, amit védeni tudott Bushchan. Egy félidőt kapott Koemantól.

Depay: 5

Az első félidő végén egy labdaszerzést követően kerülhetett volna helyzetbe, de nem bírt el három emberrel egy az egyben. Három sikeres cselt hajtott végre, kapura lövése nem volt. A 75. percben Agüero állt be helyette.

Cserék:

Fati: 5

Mingueza helyére állt be. A második félidő elején volt egy az egyben a kapussal egy hatalmas ziccere, és valószínűleg jobban járt volna, ha nem dekázgat, hanem egyből ellövi.

Coutinho: 5

Luuk de Jongot váltotta a szünetben. A 71. percben volt egy erős lövése, ami a kapu felé ment.

Sergi Roberto, Agüero: 5

Sergi Robertónak nem nagyon volt értékelhető megmozdulása, Agüero pedig mindössze ötször ért labdához. Az argentin támadónak volt egy megindulása a hosszabbításban a mérkőzés végén, de elakadt a Dinamo Kijev védőiben.

Ronald Koeman: 6

Nem voltak mérkőzést befolyásoló döntései, viszont Dest szerepköre mindenképp kérdőjel marad az első félidő után, illetve a kezdő pályára küldése is. Igaz, az is lehet, hogy a vasárnapi El Clásico miatt nem akarta a legerősebb tizenegyet pályára küldeni, de most se húzott meg pozitív értelemben váratlant.

***