A Barça a helyzetkialakításban, a Bayern a helyzetkihasználásában volt jobb — Bayern München – Barcelona játékosértékelő

Nagyon fájdalmas vereséget szenvedett a Barcelona a bajor fővárosban a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. A Barcelona az elmúlt négy találkozóját elveszítette a Bayern ellen, ezért nagy lendülettel vágtak neki a találkozónak, hiszen ebben a szezonban hat meccsükből ötöt megnyertek. Az első félidőben szinte csak Barcelona helyzeteket lehetett látni, de a Barça játékosok rendre kihagyták a nagyobbnál is nagyobb helyzeteket. 

Nem sikerült a bravúr Münchenben: Bayern-Barça 2-0

A Bayern gólok után a már halványabb katalán produkcióval kevés esély volt visszajönni a meccsbe, így alakult ki a 2-0-ás bajor győzelem. Ti is szavazhattok az alábbi linken a játékosok és Xavi teljesítményére, ehhez pedig segítségül lesz a súgónk, amely alapján szerkesztőségünk szokta az osztályzatokat kiosztani.

Ter Stegen: 5

Többször jól védett, első félidőben Mazraoui próbálkozásait rendre lefülelte, a második félidőben Goretzka távoli bombáját ütötte szögletre. A sarokrúgásnál azonban közelről, 2-3 méterről fejelték a bajorok az első góljukat, pedig ez a terület a kapusé.

Koundé: 5,5

Jobbhátvédként kezdte, voltak időszakok, amikor középhátvéd szerepben játszott. Stabilan védekezett, az előre játékban azonban nem tudott sokat hozzátenni. Ami részben érthető, hiszen a szélvészgyors Davis azon az oldalon játszott.

Araújo: 5

Középhátvédként kezdett (első félidő végén jobbhátvédet is játszott), a tizenhatos környékén állta a sarat a németekkel szemben, igyekezett az előre játékban is, de passzai nem mindig voltak sikeresek. A második gólnál többet tehetett volna az előre törő Sané ellen.

Christensen: 6

Meglepetésre kezdőként lépett pályára, de Xavi őt választotta Araújo mellé. Az első félidőben néhány létfontosságú blokkot hajtott végre, és távol tartotta a házigazdákat. A dán jól tette a dolgát, minden párharcát megnyerte, és nem volt hibás egyik gólban sem, majd húsz perccel a vége előtt lecserélték Garcíára. Xavi Eric előre játékában bízhatott. Más oka nem lehetett az edzőnek.

Marcos: 5

Xavi merész lépése volt, hogy Alonsót egy ilyen horderejű összecsapáson először kezdőként beveti. Talán bízott benne, hogy Christensennel jól összeszoktak a Chelsea-ben. Remek beadása volt Lewandowski felé, amit a lengyel ordító gólhelyzetben elpuskázott. Sané ellen néhányszor voltak megingásai. A szögletnél a gólszerző Hernandez róla vált le.

Gavi: 5

Nagy intenzitással kezdte a játékot, nyomást gyakorolt ​​az ellenfélre, voltak jó passzai is, de ma nem tudott annyit hozzátenni a csapat játékához. De Jong állt be a helyére 0-2 után.

Busquets: 6

Hihetetlenül jól olvasta a játékot, sokszor remekül avatkozott közbe, remek szerelései voltak.

Pedri: 6,5

Első negyvenöt percben virtuóz, a másodikban néha eltűnt. Mindkét félidőben volt nagy helyzete. Az elsőben Neuer lábbal védett, a másodikban a kapufát találta el.

Raphinha: 4

Meggyűlt a baja a jobb szélen Davis-szel. Félóra múlva helyet cserélt Dembélével, de az sem sokat segített. A második félidőben visszatért a jobb szélre. Voltak próbálkozásai, de kevés eredménnyel. Egyik lövése nem sokkal kerülte el Neuer kapuját.

Lewandowski: 5

Lewandowski visszatért régi sikereinek helyszínére, talán túlizgulta a mai napot, mert bár a bajor edző előre megígérte, hogy megakadályozzák, hogy labdához érjen, a lengyelnek sok alkalma lehetett volna, hogy gólt rúgjon, de mindegyiket elhibázta. Ügyesen mozgott, hasznosan játszott, csak a helyzeteit nem lőtte be.

Dembélé: 5

Szép elfutásai volta, Lewandowski legnagyobb helyzete előtt is ő cselezett és futott végig a bajor térfélen, majd passzolt Alonsóhoz, ő pedig Lewandowskihoz. Veszélyesnek tűnt, miután átment a jobb szélre, egy büntetőt is kiharcolt, amit azonban a bíró nem annak látott. A második félidőben is sokat futott, de a vége minden próbálkozásnak pontatlan volt.

Cserék:

Frenkie de Jong: 6

Gavi helyett a második Bayern gól után lépett pályára, a támadásokat kellett volna segítenie.

Ferran Torres: 4

A 60. percben Raphinha helyett cserélték be. Igyekezett, de a játékhoz nem tudott hozzátenni.

Eric García: 5

Bedobták Christensen helyére, 20 perc volt hátra. Nem sokat tudott tenni.

Ansu Fati: –

Dembélé helyett a 79. percben.

Franck Kessié:

Busquets helyett küldték pályára, tíz perce volt hátra.

Xavi: 5

Az első félidőben az történt, amit Xavi szeretett volna. A csapat kialakította a helyzeteit, egyetlen probléma, hogy elöl Lewandowski, Pedri, és a többiek nem lőtték be azokat. Félidőben két-három góllal vezethetett volna a Barcelona. A második játékrészben a Bayern első szögletéből (!) gól született, a találattól függetlenül már halványabb teljesítményt nyújtott a Barça. Xavi cseréi nem ültek. Kockáztatni sem mert (csak posztra cserélt), talán félt attól, hogy akkor egy nagyobb pofonba beleszaladhatnak. Ezt el akarta kerülni.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!