„Az esély adott volt, nem gondoltunk Rómára”

Valverde gondolatai a döntőről

A Barça simán behúzta a Király Kupát a Sevilla ellen, ezúttal Ernesto Valverde is elismerte: az első perctől sokkal jobbak voltak a Sevillánál. Téma volt a sajtótájékoztatóján Róma is, és a klubot az idény végén szinte biztosan elhagyó Andrés Iniesta is.

Elégedett

„Boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a címet, elsősorban a szurkolóink miatt. Tudtuk, hogy mi a tét, így nagyon elszántan futottunk ki a pályára. Megszereztük a vezetést is, és könnyen ki tudtunk kerülni a letámadásukból. A 0-1 Jasper hosszú indításából jött, amit már más alkalmakkor is kihasználtunk. A Sevilla megérezte minden gól hatását. Nagy meccs volt, de nem hasonlítom össze a korábbiakkal.”

Nem gondoltak Rómára

„Minden sorozatban rejlik egy esély. Meg volt az esélyünk, hogy döntőben játsszunk, és most nem gondoltunk arra, hogy mit veszítettünk el korábban. De az nyilvánvaló, hogy egy olyan vereség, mint amit Rómában szenvedtünk el, sokáig derengeni fog. Ma jobbak voltunk az első perctől kezdve. Az volt a terv, hogy ma nyerjünk, most pedig a Ligát kell biztossá tenni.”

Cillessen

„A teljesítménye több mint tökéletes. Felidézve olyan meccseit, mint a valenciai, a megoldásaira most is emlékszem. Ter Stegen nagyon nagy szezont fut, de Jasper azzal a hendikeppel, hogy nem játszik rendszeresen szintén egy nagy kapus. Az indítása? Nagyon nagyot tud lőni, és ez a megoldás egyike azoknak, amelyekkel felül tudunk kerekedni az előretolt letámadáson.”

Úgy érzi felülkerekedett a szituáción?

„Jól érzem magam. Amikor elveszítesz egy nagy sorozatot nagy csapatokkal, mindig nagy katasztrófa történik, nem csupán apró problémák, mint más kluboknál. Ez egy volt a Szuperkupánál, és a BL-nél is ahogyan kiejtettek minket. Nagyon el akartunk érni valamit, hogy megmutassuk, hogy jók vagyunk. A Klubnak, a játékosoknak, a szakmai csapatnak. Itt vagyunk. Megnyertünk egy címet, bízunk benne, hogy az emberek örülnek és élvezik”

Iniesta

„Még nem mondta ki, hogy elmegy. Neki kell döntést hoznia, és bejelentenie, ha bejelenti. Az nyilvánvaló, hogy ő önmaga egy látványosság, ma ráadásul gólt is lőtt. Öröm nézni, ahogyan játszik. Könnyen megold mindent, ami egyébként nagyon nehéz. Odaadtam volna a fél karomat, hogy így tudjak focizni játékos koromban, ahogyan ő csinálja.”