Valverde: „Nem barátságos meccs lesz”

Harapós ellenfélre készül | Cillessen fog kezdeni a kapuban

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a szerdai Copa del Rey nyitómérkőzése előtti sajtótájékoztatóját. Elmondta, hogy 200%-on pörgő ellenfélre készül, így ezt szeretné látni a saját játékosaitól is. A harmadosztályú csapat elleni mérkőzést 21:30-tól rendezik meg a Cultural Leonesa otthonában.

A mérkőzésről

„Az ellenfelünk napok óta erre a meccsre készül. Számíthatnak a közönség lelkesedésére, ebben a tekintetben ez egy nehéz mérkőzés lesz számunkra. Nincs vesztenivalójuk, mindent meg fognak tenni, hogy megcsinálják. El kell kerülnünk a meglepetéseket, és jól kell játszanunk, mert az ellenfelünk 200%-ot fog nyújtani. Olyan játékosokat fogunk használni, akik nem játszanak annyit, és nagy reményeket fűznek hozzájuk. Minden meccs egy teszt. Holnap a továbbjutásért játszunk. Ez nem egy barátságos. Így ez további nyomást gyakorol ezekre a játékosokra és a többiekre. De várjuk, hogy láthassuk őket játszani, és elégedettek vagyunk a hozzáállásukkal.”

Jó úton haladnak

„Örülünk a legutóbbi eredményeinknek. Ez egy lépés a helyes irányba, amely lendületet adott a csapatnak. Önbizalmat adott nekünk az elkövetkezendő feladatok előtt.”

Cillessenről

„Jól van. Tegnap rosszul volt, de már rendben van, holnap játszani fog. Nagyon boldogok vagyunk vele, és a játék jót fog tenni neki.”

Nem változott

„Én pontosan ugyanaz vagyok, mint egy hete. Az emberek boldogabbak, és ez mindent nyugodtabbá tesz. Bár csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy szuper képességeim lesznek, de nem. [nevet – a szerk.]”

Lopeteguit menesztették

„Nincs mit mondanom más klubok közleményeiről. Az egyetlen dolog, amit korábban is mondtam, hogy nem szeretem, ha egy edzőt menesztenek. A Madrid ugyanolyan veszélyes. Bármit megnyerhetnek, mint mi. Egy nagy klubnál nincsenek átmeneti szezonok. Mindenhol versenyben vannak, korán van még a Ligában, még csak a negyedén vagyunk túl, hosszú út áll előttünk. Meg fogják próbálni megnyerni a bajnokságot, ahogy mi is.”

***

Már tele vagy  Barçás tárgyakkal és azt gondolod, nem tudunk újat mutatni? Ezekkel a termékekkel talán még meg tudunk lepni. Siess, hogy ne maradj le róla!