„Munir hozott egy döntést, a klub is hozott egyet”

A támadó nem játszik többet a Barcelonában

Ernesto Valverde edző tulajdonképpen megerősítette azokat a pletykákat, hogy Munir El Haddadival kapcsolatban a klub azt a döntést hozta, hogy mivel a támadó nem hajlandó meghosszabbítani a szerződését, többet nem játszhat a Barcelonában. 

A tréner a Levante elleni kupameccset felvezető sajtótájékoztatóján mondta el, hogy bár a klub hosszú ideje próbálta meghosszabbítani a támadó szerződését, mivel Munir erre nem nyitott, és elszánta magát, hogy távozzon, a klub is hozott egy döntést. Ez a döntés pedig az, hogy Munir többet nem léphet pályára a Barcelonában. Ebben a helyzetben Valverde már annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy a Barcelona támadót vesz a téli átigazolási időszakban, de más megoldásokra is nyitott.

Sok gólos meccsek jönnek a Levante ellen?

„Olyan csapatok vagyunk, akik sok gólt lőnek. De kapunk is gólokat. Ez egy előre nem látható, bizonytalan párharc, még ha favoritként indulunk is neki. A Levantének bőven vannak olyan képességei, amivel veszélyt tud teremteni. Szeretnénk továbbjutni, és ezért kell harcolnunk. Lesznek változtatások a csapatban és a keretben, de feltételezem, náluk is.”

Munirt elválasztották, mert nem hosszabbítja meg a szerződését?

„Nem beszélek ügynökökkel, sem bármi hasonló, mert nem stílusunk. Én a játékosokkal beszélek, és a velük folytatott beszélgetéseim magánbeszélgetések. Munir hozott egy döntést, és a klub is hozott egy döntést. Szeretnénk minél hamarabb megoldást találni, és ha ez már a jelenlegi átigazolási időszakban történik, annál jobb. Én nem haragszom Munirra. Jól játszott, jól edzett. Ennél többet nem tudok hozzátenni a kérdéshez.”

Az a pletyka kering, hogy a játékosok szeretnék, ha Valverde folytatná

„Rendben van, ha ilyeneket mondanak. Képzeljétek csak el, mi lenne, ha az ellenkezőjét mondanák… De a viccet félretéve, erről nem akarok túl sokat beszélni. Egy folyamatban vagyunk, még csak most fog befejeződni a Liga első fele. Fogunk még beszélni a témáról teljes természetességgel, majd meglátjátok. Amikor lesz majd valami bejelenteni való, fogjuk is mondani.”

Fizikai megterhelés, ami a Kupával jár

„A csapatot, a játékosokat jó állapotban látom. Nagyon sokat beszélnek arról, hogy a kupa mekkora igénybevétel, én ezzel nem értek egyet annyira. Szükséges, hogy meg legyen a kupa megnyerésével kapcsolatban a vágy. Nagyon sokat ad ez a sorozat, nagyon szívesen játszunk a döntőben, az elődöntőben… Küzdenünk kell érte, nem mondunk le semmiről.”

Arturo Vidal, mint támadó?

„Ez egy lehetőség. Nem fogom tagadni, már átfutott a dolog a fejemen. Arturóban benne van az plusz, ami ehhez szükséges, és mindig odaér a kapu elé. Ez egy lehetőség, még meglátjuk.”

Igazolhatnak csatárt a téli átigazolási időszakban?

„Ezt még értékeljük, ez is egy lehetőség”

Denis Suárez

„Az ő helyzete más, mint Muniré. Denis jelenleg is bármikor játszhat, ez a realitás. Munirral kapcsolatban hoztunk egy egyértelmű döntést, ez igaz.”