Koeman: „Nem igazságos csak Umtitit hibáztatni a vereségért. Együtt nyerünk és veszítünk”

Védte a csaptaot a hibák ellenére is Koeman

Ronald Koeman röviden értékelte a Sevilla elleni kupa-vereséget, ami után már nehéznek látja ő is a továbbjutást, de reméli, hogy a visszavágón, hazai pályán lesz még esélye a csapatnak továbbjutni. Emellett láthatóan a csapat védelmére kelt minden kérdésnél és nem kritizált senkit, de ez elsősorban a külvilág felé mutatott egységességet jelentheti és inkább lehet pedagógiai célja – legalábbis más oka erre nehezen van a tegnapi, valójában elég rossz teljesítmény alapján.

A mérkőzés

„Szerintem többet érdemeltünk, jól játszottunk, voltak gólszerzési lehetőségeink. Az eredmény nem tükrözi igazán a pályán történteket.”

A csapat

„A csapat mindig harcol az eredményért, ma is jól játszott egy fizikálisan nagyon erős csapat ellen. Volt egy tizenegyes a javunkra, de nem fújták be. Ha a VAR működik, meg kellett volna ítélniük.”

Messi ziccere

„Óriási lehetőség volt, aztán később már mi kaptunk egy gólt. Túl nagy jutalom volt ez a Sevilla számára ahhoz képest, amilyen meccset játszottunk.”

A visszavágó

„Elemeznünk kell majd a meccset, de még sok találkozónk lesz a visszavágóig. Meg kell próbálnunk megnyerni a visszavágót. A remény még él, még ha nehéz is lesz, de ez a csapat bármire képes.”

Lenglet csak csere volt

„Nem voltak fizikális problémái, a sok meccs miatt döntöttünk úgy, hogy Umtitivel és Minguezával játszunk. Csak kevés játékosunk van a védelemben és mindenkire számítunk.”

Umtiti hibái

„Sok területet hagytunk az első gól előtt, nem csak a védelemben, hanem a középpályán is. A másodiknál pedig nem tudtunk lesre állítani. Ettől függetlenül Umtiti jó volt és hibázott, de mások is, ez a futball része és nem igazságos csak őt hibáztatni a vereségért. Mindannyian nyerünk és vesztünk.”

A bíráskodás

„A tizenegyesek kapcsán mindig ott van a kétely… Mindenki azt mondta nekem, hogy 11-es volt [Alba esete].”

A kései cserék

„A csapat rendben volt, nem volt ok a változtatásra. Nem voltak fáradtak.”

Továbblépés a vereség után

„Nem hiszem, hogy a vereség nagyon befolyásolna minket, tovább fogunk lépni a megfelelő mentalitással és elhivatottsággal. Tizenegy idegenbeli meccset játszottunk idén és aláírtam volna ezeket az eredményeket. Persze inkább most nyertünk volna és cserébe máskor veszítsünk, de összességében nem tudom miért kritizálni a csapatot.”