Alba: „Egy újabb lehetőség, ami elúszik”

Az Athletic elleni fájdalmas vereség után nyilatkozó Jordi Alba nem vitatta, hogy a hazaiak jobbak voltak, elismerte, hogy mind ezen a meccsen, mind az egész szezonban sok problémával küzdenek.

És nem ígérkezik könnyebbnek a közeljövő sem. Azt is illik elmondani, hogy Alba volt a Barcelonából a legtöbb labdát eladó és legtöbb pontatlan passzt jegyző játékos. Komolyan meggyűlt a baja Nico Willams-szel, bár ez valószínűleg kisebb hiányosság, mert a világ legtöbb védőjének hasonló tapasztalatai lettek volna a baszk támadóval.

“A második félidőben és a hosszabbításban jól küzdöttünk. Az első félidőben gyengébbek voltunk. Sok dolgot kell tudnunk javítani: jobban kell tudnunk támadni, nagyobb labdabirtoklásra van szükségünk, el kell kerülnünk ezeket a kontrákat, amiket vezetni tudnak ellenünk… kár érte. Egy újabb lehetőség, ami elúszik. Össze kell szednünk magunkat és folytatnunk.”

Recept

“Tovább kell dolgoznunk. Szavakból van bőven, de jobban kell csinálnunk a dolgokat. Xavival az út pozitív, de az egész évünk nehéz. Vannak új játékosaink, a képességek adottak. Egyéni és csapat szinten is ez egy nagyon nehéz év. Nekünk, akik már több ideje itt vagyunk, nekünk kell húznunk a szekeret és lelket önteni a fiatalokba.”

Ferran Tores

“Tudjuk, hogy milyen képességei vannak. Nagy gólt szerzett és biztosan sokat fog még segíteni a szezon végéig, de most ami hiányzik, azok a győzelmek. Fejlődnünk kell, és jöjjenek a győzelmek.”