Robert Lewandowski combizomsérülés miatt kihagyja a Real Madrid elleni Clásicót a Spanyol Kupa odavágóján

A Barcelona támadója, Robert Lewandowski combizomhúzódás miatt nem játszik csütörtökön a Real Madrid elleni Clásicón, ezzel a klub problémái a támadószekcióban tovább nőttek. A 34 éves lengyel megsérült az Almería elleni vasárnapi sokkoló 1-0-s vereséggel végződött találkozón, amivel a Barça elszalasztotta a lehetőséget, hogy 10 pontos előnyt szerezzen a Madriddal szemben a LaLigában. Három sérült, távozott és eltiltott játékosok miatt rendkívül nehéz hetek következnek a katalánok számára.

A hírek szerint Lewandowskinak nemcsak a Santiago Bernabéuban rendezendő e heti összecsapást, a Király-kupa elődöntőjének első mérkőzését kell kihagynia, de várhatóan a Valencia és az Athletic Bilbao elleni bajnoki meccseket is. A Barça március 19-én a Madridot fogadja a LaLigában a Camp Nouban, akkora valószínűleg Lewandowski már hadra fogható lesz. A Barça hétfői közleménye szerint „Robert Lewandowski a bal combizmában történt sérülése miatt felépüléséig kiesik a küzdelmekből.

Januárban már három meccset kihagyott eltiltás miatt, és a Barçának jelenleg nincs nagyon tartaléka, mivel Pierre-Emerick Aubameyang és Memphis Depay is elhagyta a klubot. A Barçától Pedri és Ousmane Dembélé is hiányzik sérülés miatt.

Dembélének január végén a Girona ellen megsérült a combja, Pedrit pedig február 16-án a Manchester United elleni odavágón kellett kényszerből lecserélni. Mindkét játékos reméli, hogy március 19-én visszatérhet a Real Madrid elleni LaLiga Clásicóra, de a Barçának támadóhiánnyal kell szembenéznie az azt megelőző meccseken.

Lewandowski, Dembélé és Pedri sérülésein kívül Gavit és Raphinhát is nélkülözni fogják a hétvégén a Valencia ellen. Mindkét játékos megkapta ötödik sárgáját a szezonban az Almería ellen, és egymeccses eltiltásukat töltik majd – akárcsak Xavi Hernández edző.

A Barça meglepetésszerű zakója az Almería ellen csak a második veresége volt a LaLiga-ban ebben a szezonban, és véget vetett egy 13 meccsig tartó veretlenségi sorozatának is a bajnokságban.

Ez a hét meglehetősen rosszul sikerült a katalánok számára, az Európa-ligából kiestek 4-3-as összesítéssel a Manchester United ellen. Xavi az Almeríában nyújtott teljesítményt a „szezon legrosszabbjának” bélyegezte, de még a meccs előtt beszélt csapatának esélyeiről, hogy bajnokságot és Copa del Reyt még megnyerhetik a már elhódított Spanyol Szuperkupa mellett. Az elkövetkező hetek rendkívül nehéznek bizonyulnak a Barcelonának a három sérült, és a két eltiltott játékos miatt a bajnokságban. Vélhetően a B csapatból kell hívni majd csatárokat, és védekezőbbé válhat a taktika is. Meglátjuk, hogyan vészelik át ezt az időszakot a katalánok. Ahogy mondani szokták, teher alatt nő a pálma.