Dembélé teljes edzést végzett?

Mascherano és Iniesta pályán lehetnek a hétvégén | Vasárnap a Depor látogat a Camp Nouba

Csütörtökön két nap szünet után ismét edzett a Barcelona, már a Deportivo elleni bajnokira készülve. A legfontosabb hír, hogy a tréninget több, eddig sérült játékos is végigcsinálta – bár erről nem számolnak be egyöntetűen a spanyol és katalán források. Mascherano és Iniesta mindenesetre a pályán lehetnek a hétvégén.

A két játékos sérülése a jelek szerint már a múlté, és a Deportivo ellen számolhat velük Ernesto Valverde. Mascherano esetében különösen érdekes lenne, hogy a Camp Nou miként fogadná az argentint, aki könnyen lehet, hogy az utolsó meccseit játssza gránátvörös-kékben.

Ott volt az edzésen Rafinha Alcántara, a ‘Marca’ szerint pedig a francia Ousmane Dembélé is végigcsinálta a foglalkozást. Erről azonban a többi spanyol és katalán forrás vagy nem ír, vagy nem egyértelműen számol be. A klub a hivatalos csatornáján semmit nem közöl Dembélével kapcsolatban, így a hírt egyelőre mértéktartással kell kezelni. Dembélével biztosan nem fognak kapkodni az orvosok, de az egyébként abszolút reális lehet, hogy a játékos képes volt a teljes edzést végigcsinálni a társaival.

Arra mindenesetre nincs esély, hogy a francia ott legyen a Depor ellen, és arra is továbbra is kicsi az esély, hogy feltűnjön a Clásicón december 23-án. Még az edzés krónikájához tartozik, hogy Ter Stegen kapus kisebb fájdalmak miatt külön munkát végzett és homokon edzett.