A kezdő szinte biztos, Valverde videózik…

Paulinho és Sergi Roberto maradhatnak a csapatban

Bár Ernesto Valverde és a csapat számára is tiszta, hogy mit akarnak játszani Madridban, ahogyan bármilyen más pályán is, természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lenne mit elemezni a fővárosiakon. Pénteken jön a videós elemzés.

A csapat természetesen edzeni is fog pénteken, emellett lesz egy hozzávetőlegesen 45 perces videós előadása Valverdének, aki a Madridból csapatrészenként fog különböző videókat bemutatni a teljes keretnek. Ezek természetesen számos olyan információt tartalmaznak majd, amire a játékosoknak oda kell figyelniük, de a Barcelona meccshez való hozzáállását ez aligha befolyásolja.

A kezdő szinte garantáltan a következő lesz: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba – Busquets; Rakitic, Paulinho, Iniesta – Messi és Suárez.

Vitás posztból eleve nem volt sok: Semedo játszhatna a jobb oldalon, de minimális esélye van erre Sergi Roberto helyett. Paulinho helyett pedig már nem játszhat Alcácer – miután megsérült a Depor ellen -, egészséges ugyan Aleix Vidal, aki abban segíthetne, hogy jobban nyissa meg a pályát, de valószínűleg nem ez lesz az első számú szempont.

Ahogyan a Villarreal ellen, Valenciában és Torinóban a Juve ellen is Paulinhóval játszott a Barcelona, és ez alapvetően működött, a csapat stabilitásához sokat hozzátett a brazil, aki ugye gólok terén sem áll rosszul. Minden bizonnyal Madridban is ő lesz a letámadás egyik fontos láncszeme, aminek a hatékonyságán nagyon sok múlhat a kiváló madridi középpályával szemben.