Valverde: „Piqué vállalja a felelősséget a derbiken”

Hangsúlyozta a döntetlen értékét | Az Espanyol kihasználta a körülményeket

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde összességében elégedett volt az Espanyol ellen látottakkal, és pozitívan szólt az 1-1-es döntetlenről. A tréner szerint a második félidőben az eső jelentősen befolyásolta a meccs alakulását, amit az Espanyol ki is használt. Messi pihentetése tervezett volt, mint ahogy az is, hogy az argentin támadó és Sergi Roberto is beállnak majd a második félidőben az eredménytől függetlenül. 

„Nehéz összecsapás volt, mert ahogy telt az idő, a körülmények egyre nehezebbé tették a játékot, és alkalmazkodnunk kellett azokhoz. A második félidőben eleredt az eső, ami lehetetlenné tette, hogy folyamatosan járassuk a labdát, a játéktér pedig veszélyessé vált. Ekkor nehezen sikerült váltanunk, ami nem meglepetés, figyelembe véve a játékstílusunkat. Ekkor már ugyanis hosszú labdákkal kellett játszanunk, ami nem a fő erősségünk, ezt pedig ők kihasználták.”

Veretlenségi széria

„Nagyon komplikált meccs volt. Egy percig sem gondolkodtam azonban a rekordon, hanem csakis a találkozó nehézségein törtem a fejem.”

Digne

„Ő kérte a cserét, az ujján sérült meg. Jordi állt be a helyére, hamar felvette a ritmust, és sikerült is egyenlítenünk.”

Feszült meccs

„Mindenki tudja, milyenek is valójában ezek a mérkőzések. Az első félidőben nem voltak kemény belépők, aztán elharapóztak az indulatok. Csak a szokásos.”

Messi pihentetése

„Leo lábaiban nagyon sok meccs van, vigyáznunk kell rá. Minden egyes játékosom állapotára figyelek, ez alól ő sem kivétel.”

Piqué ünneplése

Keretbe zárta mindazt, ami ezen a héten történt, valamint ami jellemzi ezt a rivalizálást. Ez egy derbi, ennek ellenére az első félidőben kevés szabálytalanság volt. Egyébként minden egyes belépő komolyabbnak tűnik, mint amilyen valójában, hiszen a játékosok a földre kerülnek. Ez a fajta feszültség jól jött nekünk, mert Piqué vállalja a felelősséget a derbiken, és ilyenkor mindig a képességeihez méltóan játszva a csapat vezérévé lép elő.

A döntetlen értéke

„Nagyra becsüljük, hiszen ahogy telt a mérkőzés, egyre inkább az volt az érzésem, hogy minden ellenünk szól. Ez egy derbi, nem akartunk veszíteni. Jól küzdöttünk, és végül sikerült alkalmazkodnunk a körülményekhez.”