Valverde: „Megfelelő állapotban vagyunk…”

"... hogy a legjobb formánkat nyújtsuk a következő meccseken" | Vermaelen, Boateng, Piqué...

Ernesto Valverde vezetőedző optimista hangot ütött meg a Valladolid elleni szűkös győzelem után (1-0) szombat este, és alapvetően a helyzetkihasználásban látta a szenvedés okát. A tréner szerint ilyen győzelmek is kellenek, de ettől függetlenül a csapat készen áll, hogy a legjobbját nyújtsa a következő, sorsdöntő meccseken.

„Az első játékrészben nem járattuk gyorsan a labdát, nem volt folytonosság a játékunkban, ők pedig ezt kihasználták az ügyes rendszerváltásukkal. A második félidő már különbözött ettől, akkor már számos lehetőségünk adódott, ám a kapusuk szenzációs volt. Vannak ilyen meccsek, amikor így kell nyerned. A keddi már egy másik kihívás lesz.”

A következő négy meccs idegenben: Lyon, Sevilla, Madrid, Madrid…

Megfelelő állapotban vagyunk ahhoz, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk a következő összecsapásokon. Nem mindig brillírozhatsz, néha szenvedned kell. A következő hetekben lejátszandó mérkőzések kulcsfontosságúak, de lépésről lépésre fogunk haladni.”

Piqué

„Nagyszerű teljesítményt nyújtott – pontosan olyan magas szinten játszott, mint ahogy azt teszi már hetek óta. Kiválóan bírja fizikailag, éppen ezért játszik szinte mindig. Lemondta ugye a válogatottságot, így rendre szusszanhat egy kicsit. Elégedettek vagyunk vele.”

Arthur hiányozni fog

„Fontos a számunkra, de nélküle is tartanunk kell a színvonalat.”

Vermaelen

„Nagyszerű futballista, aki mindig is magas szinten játszott, ráadásul teszi mindezt nagy intenzitással. A sérülések sajnos időről időre hátráltatták. Nagyon elégedettek vagyunk vele is, a legjobbak között van.”

Boateng

„Azért jött, hogy a szezon bizonyos szakaszaiban segítsen nekünk. Nehéz úgy beszállni a játékba, hogy egyrészt nem kapsz folyamatosan lehetőséget, másrészt pedig nem ismered a csapat automatikus mozgásait. Segítette a csapatot a Valladolid ellen is, és a jövőben is hasznos lesz még ő a számunkra.”

Messi

„Egyáltalán nem gondolkodtam azon, hogy kihagyja a tizenegyest. Sőt, meg voltam róla győződve, hogy mindkettőt berúgja, mert Messi minden egyes játékelemben magabiztos.”