Otthon még minidg hibátlanok: Barça-Villarreal 2-1

Griezmann és Arthur góljaira Cazorla válaszolt

A gyenge bajnoki rajt után a Villarreal ellen próbált meg javítani a Barcelona, a Camp Nou stadionban, ennek érdekében támadó felfogásban kezdte a mérkőzést és a visszatérő Messi segítségével 15 perc után már két gólos előnyben volt a katalán sztárcsapat. Griezmann és Arthur góljaira az első félidő hajrájában Cazorla még tudott válaszolni, az egyenlítés azonban nem sikerült a Villarrealnak. A második félidőben mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, de az eredmény nem változott. Barcelona-Villarreal 2-1!

Lionel Messivel a csatasorban élénken kezdett a Barcelona, a LaLiga hatodik, hétközi fordulójában. Az első percekben mindkét csapat szögleteket végezhetett el, Messi a második percben még csak az oldalhálót találta el egy sarokrúgást követő akció végén, 4 perccel később Griezmann viszont már gólra váltotta az argentin szögletét. Két védőt megelőzve nagyszerűen érkezett a rövidre és csúsztatta a hálóba a labdát.

Az első Barça gól után a mérkőzés picit vesztett az iramából, de a 15. percben Arthur egy 25 méterről szerzett bombagóllal felkavarta az állóvizet. Az első félidőből hátralevő fél óra szinte eseménytelenül telt el, azonban Cazorla gondoskodott róla, hogy a szünetre ne két gólos előnnyel vonuljon a katalán gárda. A 44. percben ő is egy bombagóllal iratkozott fel a gólszerzők listájára.

Messit az első félidő derekán ápolni kellett, így nem volt olyan nagy meglepetés, hogy a második félidőre már nem jött ki a pályára, Dembélé váltotta a friss FIFA Év játékosa győztest, és nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, több veszélyes elfutása és beadása is volt, de társai nem tudták kihasználni a fiatal francia által kialakított helyzeteket. Előbb Griezmann nem találta el a labdát, majd Suárez gurította gyengén, a kapus kezei közé a játékszert.

A 78. percben Ansu Fati váltotta Luis Suárezt és ezután megváltozott a mérkőzés stílusa. A fiatal támadó lendületet adott a csapatnak, több jó lövése és szép megmozdulása volt a frissen berobbant tehetségnek, és annak ellenére, hogy újabb gólt már nem született bizalomra adhat okot, Fati gyorsasága, cselezőképessége és bátorsága. Helyzetek azért adódtak még a csapatok, főleg a Barcelona előtt, de a befejezésekbe mindig csúszott hiba, így a találkozó a félidei 2-1-es eredménnyel zárult.

FC Barcelona – Villarreal 2-1
Camp Nou
70 316 néző
Vezette: R. Bengoetxea
FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Junior; Busquets, Arthur, Sergi Roberto (De Jong, 63’); Messi (Dembélé, 45’), Luis Suárez (Ansu Fati, 78’), Griezmann.
Villarreal: Asenjo; Pena, Albiol, Torres, Quintilla; Iborra, Zambo,; Chukwueze, Cazorla (Bacca, 77’), Ontiveros (Ekambi, 57’), Moreno (Gomes, 68’).

Gólok: Griezmann 6’, Arthur 15’; Cazorla 44’