Semedo megszegte a szabályokat: részt vett egy születésnapi partin

Nelson Semedo a hétfői nap folyamán megszegte a koronavírus járvány miatt előírt biztonsági szabályokat és egy születésnapi partin vett részt a szabályok figyelmen kívűl hagyásával.

Az elmúlt napokban számos olyan fénykép és videó jelent meg a közösségi médiában (azóta törölve lett), amelyben látható volt, hogy Semedo részt vett tetováló művész barátjának születésnapján egy castelldefelsi étteremben. Ezzel alapjáraton nem is lett volna probléma, de a létszám 19 fő volt, ami jócskán meghaladta az előírt 15-öt. 

Továbbá a fényképekből az is leszűrhető volt, hogy maszk nélkül és az ajánlott minimális távolságtartás betartása nélkül zajlott az összejövetel.

Sem a Barcelona, sem a LaLiga nem reagált még az ügyre. A Barça várhatóan nem fog nyilvánosságra hozni semmit, klubon belül próbálják majd megoldani a problémát. Ám az feltétlenül Semedo ellen szól, hogy be sem jelentette a klubnál, hogy hova készül. Mindenesetre a Ligának kell döntenie arról, hogy a portugál jobbhátvéd továbbra is edzhet-e a csapattársaival vagy karanténba kell vonulnia.

Nem Semedo egyébként az egyetlen olyan labdarúgó a spanyol bajnokságban, aki nem tartotta be az előírásokat, de ez az ő ügyét tekintve jelentéktelen.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Mallorca elleni szombati bajnoki mérkőzésen nagy eséllyel Sergi Roberto fog kezdeni, mivel Semedónak fizikai problémái is voltak. De a szabályszegés miatt lehet, hogy a mérkőzés keretben sem lehet majd ott a portugál.