Setién: „Griezmann dicséretes munkát végez”

Tudta, hogy nehéz meccs lesz

A Leganés elleni 2-0-s győzelem után Quique Setién elismerte a Barcelona mérkőzés eleji nehézségeit a pályán, amit az ellenfél remek védekezésével magyarázott, ezen túl pedig megdicsérte Griezmannt és Ansu Fatit is.

A mérkőzés

„Tudtam, hogy nehéz lesz. Ha nincs meg a szerencséd a mérkőzés elején, bonyolult lehet, és most az is volt. Jól kezdtünk, aztán vesztettünk néhány labdát és életre keltettük őket, gólt szerezhettek volna. Nagyon jól zár vissza a Leganés és jól védekezik, nem könnyű megtalálni ellenük a réseket. Ráadásul még mi sem vagyunk annyira kifinomultak a labdával.”

A cserék

„Sok a bizonytalanság ebben. Te csak próbálod jól menedzselni a játékosok perceit, várod, hogyan alakul a meccs. Végül változtatsz, mert be akarsz dobni olyanokat, akik frissebbek. Sokáig nem tudtunk legyűrni egy olyan csapatot, amelyik nagyon jól zár vissza és ha éppen nem vagy jó a labdával, az sokba tud kerülni. Jól játszottak, sok játékossal védekeztek és megvan a képességük fizikálisan, hogy odaérjenek és fájdalmat okozzanak.”

Griezmann

„Nem könnyű azoknak, akik középen játszanak. Amikor annyi ember tornyosul körülötted, nagyon ügyesnek kell lenned, hogy megtaláld a réseket. Griezmann néha többet és lehet, hogy néha kevesebbet vesz részt a játékban, de dicséretes munkát végez. Ma gólt is lőtt, csak les miatt elvették. Ő egy nagyon fontos játékos a csapat számára.”

Ansu Fati

„Egy kisebb sérülést szenvedett el néhány hete, ma pedig egy nagyon jó 45 percet játszott, ő nyitotta meg a gólokat számunkra. Nagyon boldog vagyok, mert védekezésben is sokat dolgozik és segít nekünk.”

***

Hamarosan már strandidő lesz – ha Barçás törcsiben mennél, nálunk be tudsz szerezni egyet!